Archive for November, 2010

Solo por miedo…

“Una vida más tarde comprenderemos
que en la vida perdimos sólo por miedo…”

01_miedo_pict5625


Не смееш да гледаш дълго в очите на слънцето
Ще изпие зениците Ти!
И няма да можеш да видиш очите на онази, която е до Теб

02_miedo_4624


Колебливо докосваш с устни виещата се пара над чая
Ще се изгориш!
И няма да можеш да усетиш устните на онази, която чака да я целунеш

03_miedo_8584


Пронизва вятъра, страх Те е да докоснеш леда
Пръстите Ти ще загубят чувствителността си!
И няма да разбереш как топлината нахлува в ръката, приютена в Твоята

04_miedo_pict4612


Страх Те е от дълбините на душевния Ти океан
(толкова спокоен до скоро)
Дали ще намериш дъното?
Да се оттласнеш обратно в Твоя подреден свят

05_miedo_pict6730u


Сладки страхове, които нявга лекуваше
В сиянието на душата ми…
Същото, което сега Те изгаря от болка и страх
Не бой се! Няма да пристъпя в светлината Ти
Да Те лекувам от дистанция избрах…

/Flo, 11.2010/

В града на приказките #8: чайки, патици и други ГБП

01_pict6599

Емблема за Женева е, разбира се, нейното езеро (Lac Leman). За него ще си говорим в един от следващите разкази, както и за възхитата ми от 140-метровия фонтан! Освен него, обаче, очарованието на езерото идва и от това, че то буквално кипи от живот!
Read more »

В града на приказките #7: ботаническата градина

01_jb_pict5908u

Цялата седмица времето си играеше с мен. Сутрин отивам да работя, а то… като се е плиснало едно пъстрооко небе, слънцето се провира през прозорците, ветрец роши листата на ей, този храст. Не се издържа! По обяд все слизах да го снимам :)
Read more »

(и пак) В града на приказките #6

01_geneva_pict6437j

За изкушените да минават по 23-то авеню няма да е тайна, че пак отлетях от топлите, не толкова тихи, есенни дни в София, от вирусите, нападнали всички около мен и успели да докарат на половината домочадие пневмония. И от революционното настроение в работата ми (за което съжалявам, исках дейно да участвам и аз, но като гледам никой не ни… приема исканията и като се върна, революцията все още ще си продължава). Та, зарязах всичко това, яхнах метлата и ето ме пак, в любимия ми град на приказките – Женева.
Read more »

We are the stars

pict4069u


~~~
… Как иначе да обясня, че те чувствам винаги до мен…

The Grande Passion

01_al_pict5644u

За теб няма кротко начало. Мистерия е как успяваш да ни захвърлиш веднага сред неудържимия водовъртеж. Като есенни води, помитащи тинята на съмнения, хванала кора в засухата на летните подмоли. Припукват съчките на страхове, отдавна задържащи всяко пъстро листо – отшумяла мечта, осмелила се да напусне тънещите в небитието клони, да кацне върху гръдта ти, топло и нежно като почти сбъднато желание…

02_al_f3230399u

Преди да може да влети жадно дъха, дълбините извайват стъпалата, по които потъва мига. Над тях е само спрялото време, разстлало ефирната ципа, по която от всяко докосване на мушица започва Double concerto.

03_al_pict0160u

Безвремие? Покой? Какво е това за теб – гейзер от струни, плътта на пламъка, разтопена лавина… Там някъде дълбоко във всеки от нас се крие тази гореща, необятна страст, готова да изригне всеки момент. Не я познаваме, но тя умее да разпознава знаците. Да улови всеки звук от хармонията на водопада, да го докосне, да усети дъха на въздуха, завихрен от струните, да го изпие до дъно…

04_al_f3316927u

Заспива ли страстта?… Ти си този, който разтваря фините ъгли на Руната на Душата, да надникне в ефирните сенки отвъд. Застиналата плазма на чувства, утаени прашинки суета, рани от прекършени желания. Само вятърът довява Soledad, и кръгове отнасят вопъл на нежност отвъд…

05_al_pict5653u

Кой си ти? Вълшебство, съвършенство, спиращо дъха. Дъга от сълзите ми, пресекли пътя на усмивката. Светлина, връхлетяла разтворените ми сетива. Бяг на коне в разцъфнала степ. Вихрушка южен вятър, ритъма на капките, летния дъжд. Свободата да разбираш и цениш всеки миг щастие. Свободата да обичаш.

За пеперудите

01_bf_pict5770u

Туфите трева, обримчили неравните плочи на пътеката, плавно се изправяха и заличаваха следите. Меката им прегръдка уютно улавяше звука от стъпките. Нещо, с което килимът на започващата досами Манастира гора, изобщо не можеше да се похвали. Всяка стъпка започваше с кристалното изхрущяване, предизвикано от недотам значителната тежест, която краката на крехкия монах пренасяха по пътеката, полузатрупана от листа, в най-различни цветове, форми и степен на изсъхване.
Read more »

Minh’ Alma

alma_pict5137u


*~*~*
Листопади, есени?…
Разлистена душа!
Обич е твойта орисия
И сърцевината – светлина!

/Flo, 11.2010/

alma_pict5161