Archive for May, 2015

Xuân Sơn: В хармония с танцуващите мъгли

01_PICT1745

Готова съм да си изтърпя всички изразени (и най-вече неизказани) възмущения за забавяне на продължението за Виетнам. Виноват :oops: Няма да се отклонявам с оправдания, а продължаваме напред. Предишният път ви заведох в планинския рай на Там Дао. След него се върнахме в Ханой, за престоя там ще разкажа в следващата част ;) , и после поехме пак в западна посока, към провинция Phú Thọ (произнася се горе-долу като Фу То). Провинцията се намира на около 100-тина км северозападно от Ханой и е един от най-бедните региони на страната. Основният поминък е земеделието като се отглежда предимно чай. По време на пътуването подминахме фабрики за обработка на листенцата и много терасирани хълмове в подножията на планините, засадени с чай.

Read more »

Tenderness

Dandelion 1

There is tenderness
and quiet burning passion
living inside us.

/Tyler Knott Gregson/

Dandelion 2

И пак е май

01_PICT8846cg

Люляците пръскат аромат и чар, и то с някаква настървена упоритост на фона на клатущкащите се температурни амплитуди. От всякъде се усмихват лалета, които аз рядко смогвам да хвана, обаче най-хубавите са естествено в оркестъра на нашия агент Древен.

едно от редките мои лалета :)

Много съм изписала за него, признала съм си всички предизвикателства, които ми е отправял, всички “дупки” и потупвания по канчето (моето!), които са ме вадили от там. И все така успява да бъде прав, въпреки овнешкото ми твърдоглавие. Все така успява да ме усмихне, дори когато ме кара да разчоплям IT-проблеми, далеч от наличните ми знания на глистобиолог :roll: . И дори без да се налага да се усмихва чаровно, а само с поглед (”Шшщще се справиш! И още можеш!”).

И все така, мрази да бъде спипван в кадър…, този по-долу го доказва ;)

Nick


Ники, да си жив и здрав! Честит Рожден ден, Приятелю!

Остани си все такова слънце, каквото си. Не онова яркото, което всички виждат! А слънцето, което може да проникне през всякакви облаци, да те стопли, дори да не очакваш. Да разпознаеш, че е до теб по танцуващите сенки на листата.

Прегръдки и весел празник! :-*