Archive for September, 2008

Liquid Light


Бързат, летят, стремглаво препускат
Кристали и перли, сребърна мана
Лъчите се къпят и диво се спускат
В ресни втечнена светлина


И носи зелена омара и звън
Дъха на водата през смях
На слъцето винаги в жаркия сън
Палава, като несторен грях…

/Flo, 09.2008/

Фоторазходка и бира

Като види човек такова заглавие, веднага се досеща поне за един от участниците в събитието ;) . Та миналия четвъртък решихме да се видим и да поШТракаме заедно, както се бяхме уговорили с Краси и Ему. Както ни става навик напоследък, тези разходки винаги започват с посещение на Фотопавилиона, като обикновено Ему е мераклията за някоя нова джаджа, този път, обаче, аз се сдобих с UV-филтър за Дейна. След това поехме в посока Южния парк, като по пътя темите се въртяха около снимането, що е то “сапунерка”, Pink Floyd, фендери (тогава разбрах какво е това животно, че не знаех :) ) и други неща.

С Ему веднага се опитахме да “развалим” апаратчето на Краси, като горкото минаваше през ръцете ни и само от напрежението по физиономиите ни личеше как се опитваме да му открием настройки, много от които (от маркетингови или други съображения) канон просто не бяха включили в него.

“To Beer or not two Beer” или бате Ему с два апаратя:

Полу-изсъхналите поляни в тази част на парка си приличаха доста на савани и ако си представим, че тези дървета са чадъровидни акации то тези врани някак ми приличат на токачки. Тази снимка е на Краси, който поШТрака с минолтата, докато аз неистово се опитвах да намеря настройки за скорост и апертура на неговия апарат.

На мен ли само ми се привижда, или там вляво някой се е опитал да сложи две кошчета едно в друго?… И “Елате ми на фокус!” :)

По пътя към Южния парк Ему ни прекара през някакви тъмни пътеки, които си изглеждаха малко като свърталище на местните алкохолни петна. Но пък оградата се оказа интересен фото-обект :)

“Какво фокусираш толкова дълго?”

Ми сигурно, каквото и аз :)

В атака за някое пъстро ягодоплодно боке:

… като това, примерно:

В началото на Южния парк попаднахме на един подскоклив младеж :D

Накрая като по поръчка за новия ми филтър се случи и хубав залез. Втората снимка е правена от Ему.

То се знае, че като се скри светлината седнахме на по бира. Няма да казвам кой каква е пил, щото си познавате младежите :D . Хубава и освежаваща разходка беше. Надявам се като се обагрим подобаващо есенно, пак да я направим. Нали? ;)

До скоро!