Archive for the 'Смях зад обектива' Category

Изгубени в…

Кари и Страшко в ръченица

Сезонът с чайките, приплясването на отегчени от безветрие, вълни, и бира, така и не ще да си ходи! Независимо от носещите се из въздуха листа, разпукнати кестени и аромат на печени чушки. А обичам есента! С всичките и цветове и кристално избистрените утрини. И още, поради това, че игроорците в лаб-а започват един по един да се завръщат от терена, който за един е долината на Струма, за друг – водораслово-косматия Созополски залив, а за трети – пространството под перките на Тюленово.

И тъй, като отговорна класна :roll: , и аз реших да подгрея настроението за (евентуална) утрешна тренировка на групата, с малко снимки от една тренировка с ръченица. Снимките от такива събития ги пускам в Picasa, която хич, ама никак не ми е любима платформа за качване на снимки. В случая, обаче, се оказа зверско попадение! Качвам си снимките, и (моя грешка! почти спя!) мислейки, че им слагам заглавия, всъщност им бодвам коментар… Стигам до края, връщам се на първата и о, ужас! Чичко решил да ме улесни. С какво – вижте сами ето тук. Аз вече нямам сили – коремът ме сви от смях :) Изкушавам се само с най-свежите попадения:


Страхо си ни е от търпеливите… (Страхо от Страхил, бел. фотографа ;) )
My fear is our steadfast …

Центростремителни закачки
Centripetal teasers

С цървули лесно се подхвръква :)
With sandals easily podhvrakva :)

И накрая…

dance вихри

Корените на ръченицата са явно в хард-рока
Rachenitsa roots are evident in the hard-rock

heat 02…

Gingersucker incubating

Party time

vampy

/photo I. Stoyanov/

“Заменям вампирско наметало, с леки следи от употреба, за чифт фейски елитри (по възможност златисти и без точки). Гр.Др.”

Кахър

беля-ханъм

Баш на мен ли тоз съклет
Се за тебе да бленувам
Када ден да е проклет
Нощем сам да си хортувам

Гиди гюле немирисан
Гиди чок-гюзел-серсем!
Га погледнеш – все ме втриса
Гебердясвам хем хептен!

Бол кахър – в сърце чивия
Ем си арна, ем – зевзек
Грабвам те по икиндия!
Зер – и аз па съм човек!?

/Пишман Поет Аджамия/

Мили родни картинки и словосъчетания – 3

Не може така, пък, не съм съгласна слънцето да си замята най-безотговорно лъчистите расти накъмто тропиците и да си играе на “Прескочи камила” някъде из дюните! В това време подгизнахме, чинките направиха шкембета от преяждане с дъждовни червеи. Охлювите се закатериха по дърветата, скоро очаквам и да започнат да работят като опрашители (въй! или олигавители) по заместване, че пчелите не смеят да си подадат антенките навън. А ние още си носим кожусите и ботушите, полу-повярвали на думите на синоптиците, че е пролет (и така било нормално). Отказвам да повярвам и ако не мога да докарам слънцето за ушите, поне мога да се опитам да ви разтегна усмивките до там :mrgreen:

Усетих, че тая рубрика нещо съвсем съм я забравила, а това време много вредно, води до меланхолизъм и приспивност. Затова, я, да видим какви находки са се насъбрали през изминалите месеци ;) Започваме с една кучешка серия и пак нещо, свързано със слънчице. Кой не обича да се припича…

01_fun_4309

… ама на някои им е указано как точно и къде! Други се крият в сенките… Aми то с тая цена :?

02_fun_PICT5090

Като стана дума за цени, въртележките много поскъпнали напоследък, брей!

03_fun_pict0197u

… “Ау, колко скъпппо! А за куче?” — “Ох, откажи се, бе, Елайза, и без това ми се повръща от въртенето!”

Понеже ние по-рошавите не можем да пуснем пост без пейка, ето една, на която има ясни инструкции за ползване!

04_fun_pict1271

Че и се спазват (пакетчето семки “Пенелопа” е изцъкано от двойка сомнамбули, за убиване на времето).

Отиваме в зоопарка (е, няма да кажа къде е, че съм израсла там :D ). Обикновено табелите дават надлежна информация за животното в клетката. Е, те такова животно, обаче, нема!

05_fun_PICT0455

Pavo cristatus е паун, но кроткият звяр вътре… явно си беше разменил перата за кило плешка с кост :roll:

06_fun_PICT0456

А има и табели, на които е оставено място за креативността на българина…

07_fun_PICT0406

Накрая, не мога да се сдържа да не покажа два кулинарни шедьовъра. Пак идат празници – на труда, на св. Георги, абитуриентски балове. Сега е момента да блеснете сред родата, събрала се в умиление да изпрати завършилия тийнейджър, с ей, тази салатка “Русалка”…

08_mermaid

А има и нещо сладичко, препоръчва се за съпрузи, татковци, чичовци, вуйчовци и пр.

09_VOG_cookies

Мда, и с клечка за зъби оформете… И да не вземете да забравите някоя от вълнение! Аз така забравих веднъж да извадя клечките от едни разполовени кремвирши, запечени с яйце. Пък попадна в порцията на свекърва ми… Случайно! :oops:

Ще взема да се абонирам за този кулинарен вестник :) Посгряхте ли се? Ако не сте… отивайте да месите тестото за дупетата!

И специално за тези, които си го пожелаха — това последното НЕ Е моят отговор на предизвикателството за палавата еротика :lol:

Дограма & fine art

Нали знаете какво е в една къща да влязат майстори? :D А какво става, ако те полази ремонт в офиса? Все пак по-добре да са ти в работата, а не у дома може би, въпреки че от майстор до майстор има голяма разлика. В момента мазето на лабораторията ни прилича на разровен мравуняк, но с всеки ден все повече започва да придобива черти на обитаемо помещение. Дойде ред на поставяне на дограма. Гледат майсторите, мерят, броят джамовете (а те са доста нестандартни)…

pict9852

… та в тази стая са предвидили два прозореца, само дето… за пръв път сигурно ще им се случи да монтират дограма върху рисунка ;) Какво достижение на живописта, a!? Как да не се хванеш за главата! :D

pict9866

П.П. Дали пък не е добра идея така и така има нов джам… с бургията, та по рисунката, по рисунката… Нека има светлинааа! :P

П.П.2. Мда, последна сводка от майсторите – зад рисунката е една от колоните на сградата, дебела колкото тези на Рилския манастир. Да живее неона :’(

Мили, родни картинки и словосъчетания – 2

Е, стига май работни дни за седмицата! Кой каквото недосвършил, ще го свърши догодина :) Време е за порция смях, затова и реших да поразровя папките с перли, дето ни ги насипват непринудено разни писмена по улиците и неписани случки от ежедневието.

Всички знаят колко е важно веднъж и завинаги българина да се откаже от струпването на боклука на една камара. То и това в приказката, че едно дядо събирало всички видове смет в една каруца и раздавал сливи, и как една мома събрала едва шепа смет, па хитрия старец я гепил за снаха, никак не отговаря на съвременните изисквания за разделно събиране на боклука! И за да е по-твърдо набито в главите къде точно!, и какво се слага, хората пишат указания…

А някой киноман и листата събира разделно, че и пише по чуждоземски…

Като стана дума за полиглоти, надписи с предупредителна насоченост ни гледат от сергиите или дори на стълбите, преди да се приберете у дома (и слава богу ;) ).

Табелите никога не са само това, което казват. Уж за един лев, уж цветята вътре, пък…

Особено много трябва да се внимава с такива, които ултимативно настояват да направите нещо! Както се казва “Не става само с яденеее! Трябват и … агнешки глави” ;)

Други пък настояват да тръгнете по следите на вкусотията, без при това да има някой наоколо да ви напътства с “Топло-тооопло-еее, .. студено! Изтърва баклавЪта” ;)

Лятно време, жега, скъпи шезлонги, ама безплатния плаж… е само за мацки с жабешки бутчета…

Насред пазара се натъкваме на …

Какво ли му е достъпното?! Достъпно за мерене, за сваляне, в смисъл все едно го няма ли… :/

Ха, преди седмица ме изхвърлиха от едно такси. След един час чакане на нещо (считай голямо, задушно, мръсно, нередовно, и платено) и дълбока вяра в явно хакнатата електронна система, която не спираше да твърди, че емен-емен нещото ще дойде … вдигнах отчаяно ръка. Е, да ама с мен се намъкнаха още две изтормозени жени и както си бълбукахме коя къде ще слезе, оня ми ти изискан мъж с геврека ревна:

– Марш! Всички вънка! Айдееее! Аз да не съм ви маршрутка, бе!

А иначе, добри хорица са таксиджиите, праведни… джентълмени, обичат животните…

И накрая, ако в обикаляне по пазарите случайно огладнеете (човещинка) и решите да нападнете някоя улична сергийка за хот-дог… поне се уверете, че дог-ът е отвън и още мърда :P

Мили, родни картинки и словосъчетания – 1

За какво служат табелите? Освен за предупреждение, привличане на вниманието, реклама и каквато и да било друга форма за предаване на информация, също така и за въздействие върху емоциите. Далеч не винаги положително, но в повечето случаи предизвикват усмивката ми и (естествено) няма начин да си останат незаснети.

Понякога даже няма нужда от табели, картинката сама си е шедьовър. Ето как, примерно, изглеждат “Дверите на науката” в един научен институт. Кадифе и великолепие! Дано да изтупват прахта от ресните поне веднъж на пет години :/

А ето и един позакъснял поздрав по случай деня на труда.

“Глас народен – глас божий!”

В тази връзка, народът ни не пропуска да попита, да изкаже мнение на публично място, да изисква или направо … да си предупреждава! Така де – длъжни са да го чуят!

И накрая един мил подарък от ученици по случай рождения ден на Министъра на образованието и науката! Истинска есенция на родното образование.

Еeeех, ако поне 1/3 от пожеланията се сбъднат, ще си имаме най-благия, най-ухиления, дрогиран, дълголетен, пиян и многодетен министър в новата ни история. И както се казва в писмената на децата:

PZ oт Ger4eto