Archive for the 'Uncategorized' Category

choku.geri – служебен адрес

choku_passwd

Мили хора!

Всички вие, които с изключителна топлина сте откликвали на споделените мисли и пиксели, и сте се радвали и преживявали тежки мигове заедно с мен! Всички вие, които сте искали да ми кажете нещо повече, или сте имали предложения да споделим заедно красотата, или просто сте искали да ме прегърнете и да ми кажете “С теб сме!”…

Вие, които сте ми писали на служебния адрес… Хиляди, хиляди извинения за пропуснатата навременна реакция от моя страна! :oops:

Благодарение на напомнянето на Призрачния Принц, вече съм на линия и ще бъда редовно! Извинявайте отново! Обявявам нова сесия на ППЖ – free от всякакви ограничения! Unleashed, както се вика, пък ДДМЕЯ (дупе-да-ми-е-яко :) )

choku-geri

П.П. … отивам да питам колежката Гертруд за някоя по-питателна отвара за памет, че само с чай не се помни тая парола :roll:

Гласувай, за да участваш във форума!

Обикновено всеки ден се случва, даже по няколко пъти, да минавам през родния фото-форум. Едно, за да видя нещо ново, интересно, случва се понякога някоя снимка да ме грабне (особено портретите). И задължително преглеждам обявите. Напоследък ме интересуват два-три вида обективи, с които искам да пообогатя зрението на скъпата ми 5D.

Хубаво е, когато потребителите дават повече информация за контакт, така че да не се ограничават да питат хората, които имат интерес към дадена обява, но не са се регистрирали във форума. Понякога, единственото, което има като информация е едно потребителско име и толкоз! Ако щеш!

Затова днес подтиквана, къде от любопитство, къде от необходимост да контактувам с няколко продавачи (чрез ЛС), реших да си направя регистрация във фотофорум-а. Речено-сторено, пуснах три снимки, май си мисля, че пуснах пет, но като новак – простено ми е, че може и да съм сбъркала. За това, колко по-тежък ми се видя интерфейса и условията за публикуване, в сравнение с 23hq или с Urbanstyle, не ми се коментира, а и до голяма степен това са си лични предпочитания. Но това, което ме втрещи беше, че опитът ми да участвам във форума (съответно и в секцията “базар”), беше възпрепятствано от следното предупредително съобщение:

Ако сте новорегистриран потребител ще можете да пишете във форумите след като гласувате поне за 50 снимки. Смятаме, че ако имате дори минимален интерес към фотографията и към сайта, това не би представлявало проблем за вас.

Активирането става автоматично около 10 минути след като гласувате за снимките.

За колко снимки сте гласували можете да видите в личния си профил.

Как ще ми докажат създателите на сайта (и на това безумно, imho, правило), че “минималният” ми интерес към фотографията минава през задължителното гласуване за 50 снимки? По принцип обичам да коментирам, никога не задържам мнението си, когато една снимка ме грабне и тези, които ме познават знаят това. А тези, които не ме познават, могат да отворят акаунта ми в 23hq и да видят колко са коментарите ми за последните две години. Винаги можеш да накликаш 50 снимки, ей, така, без да се задълбочаваш, просто за да те допуснат до форума, но това показва ли, че тези снимки с нещо са ни докоснали? Това ли е доказателството, че обичаме фотографията…

Ако вземат и си проверят акаунтите, ще видят колко много регистрирани потребители има, без нито една публикувана снимка, които са най-често продавачи/купувачи на техника. И те също така са “гласували” за 50 снимки, че да се доберат до форума. Може би, не е зле да се помисли за друг тип регистрация – само за участници е секцията “Базар”. Не мисля, че с това ограничение фотофорум печели повече почитатели, във всеки случай мен не ме спечелиха, даже напротив (което си е чисто мое мнение, разбира се).