Archive for December, 2010

Предновогодишни блогяволии

01_candle.01

Като ни е толкова хубаво и весело заедно, защо трябваше да чакаме чак две години, та да си организираме среща!?! А сега ми кажете, че не е права Снежанка да пише таквиз писма до Дядко ;) .
Read more »

My Sun

01_marti_pict5103u

Все ми се струва невъзможно да са минали чак 19 години. Но това сигурно всички майки го познават като усещане :) Честито, детето ми! Да си жив и здрав, да следваш пътя си, запазил добротата и обичта в сърцето си. Бъди щастлив! :***)

05_marti_pict7275u

Завръщането

01_pict6827

“Сети се да се върнеш най-сетне, нали? Кой ли вятър успя най-сетне да ти довее в главицата, че е крайно време да се появиш! Цял ноември се щураш да изучаваш плетките, с които са изплетени шапките на полюсите, а тук хората се объркаха – циганско ли да наричат лятото или вещерско!
Read more »

Писмо до Дядо


Мили Дядо Коледа!

Все си ми казвал, че за да е щастлив човек, трябва да прави повече добрини за останалите люде. Затова, тази година ми се иска да те помоля следното. За да има повече доброта в сърцата на хората, за да се сещат по-често, че във всяко живо създание е скрито съвършенство, за да се радват на топлината от живата, приятелска прегръдка, и да търсят красотата в очите на любимите си същества, за да живеят и да се обичат един с друг, а не с никовете си, моля те, … разкарай Facebook! :roll:

santa_g

В града на приказките #11: Магията от стъкло

01_pict5979u

Прескочи още две стъпала нагоре и се огледа. Погледът и се плъзна по перилата, губещи се в рехавите палми на входа към третия етаж. Знаеше, че е избрала най-доброто време за това, което искаше да направи. Коридорите бяха пусти, всички обядваха. Из въздуха се носеха уханията от ресторанта на музея, примесени с детска гълчава, пресекливо потропване на съдове и рязкото, басово изръмжаване на дръпнат невнимателно стол.
Read more »

A Felicidade

01_felicidade_flo


/Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes/

Tristeza não tem fim
Felicidade sim

02_felicidade_pict1802u


A felicidade é como a gota
De orvalho numa pétala de flor
Brilha tranquila
Depois de leve oscila
E cai como uma lágrima de amor

03_felicidade


A felicidade do pobre parece
A grande ilusão do carnaval
A gente trabalha o ano inteiro
Por um momento de sonho
Pra fazer a fantasia
De rei ou de pirata ou jardineira
e tudo se acabar na quarta feira

04_felicidade_pict5604u


A felicidade é como a pluma
Que o vento vai levando pelo ar
Voa tão leve
Mas tem a vida breve
Precisa que haja vento sem parar

05_felicidade_pict5739u


A minha felicidade está sonhando
Nos olhos da minha namorada
É como esta noite
Passando, passando
Em busca da madrugada
Falem baixo, por favor
Prá que ela acorde alegre como o dia
Oferecendo beijos de amor

06_felicidade_flo


“Тъгата никога не свършва
Щастието – да”

Two (reloaded)

pict7227ubw


*~*~*
Мъгла покри реалността,
мечтите приближават
Тиха, скрита самота,
по празниците избуява…

В града на приказките #10: La jonction

01_pict6698u

Днес, по случай прехвърчащите снежинки и студа, превърнал простора ми в индианско светилище, с потракващите като кокали дрехи, ми се иска да ви разходя до още едно живописно местенце в Женева. И тогава пак беше неделя, само че слънчева, тиха и красива, като потрепващи светлинки над кристалните води на Рона.
Read more »

Есен

pict5781u

Silence, night and dreams

02_f3614207u

Неосъществимите мечти живеят далеч. Отвъд пределите на скоростта, която да ги превърне в неудържими желания. Меки, припламващи светлинки, едва забележими, но неугасващи и стоплящи със самата вяра в съществуването им.

Години наред и за мен припламваше отдалеч една незабравима Светлинка. Споделена, но недокосвана, възвисяваща, но и осезаемо чувствена. Един ден, години след като се беше превърнала в мечта, Тя започна да се приближава. Така решиха съзвездията. Не бързо, но с постоянството на натрапчиво-сладък спомен. Докато един ден, не се оказа толкова близо до мен, че можех да се протегна и да я докосна отново. Осмелих се да я повикам още по-близо… Надникнах в сиянието на сърцевината и, но не открих онази, неосъществима мечта. От ефирна небула, завихрила енергиите на две души, далеч над техните обвивки, Светлинката се беше превърнала в изгарящо, земно чудо. Простичко, реално, човешко желание… В този миг Светлинката изчезна. Разпадна се на хиляди светулки.

Лутах се в мрака, обвинявах се, разкъсвах душата си от съмнения, изтръгвах от дъното спомените и търсех изгубения блян. Примирих се, че няма да го намеря. Оставих дъжда да отмие тъгата. Привлечени от светлината на капките, светулките се върнаха. Една по една, миг подир миг, звук подир звук, по-безценен от докосване…

Събрах Светлинката си в шепа, усмихвах се дълго, взряна в сияйните и дълбини. И я отпратих далеч. Далеч, отвъд пределите на скоростта, с която можех да я настигна. Далеч от границата, отвъд която можех да се изкуша да я повикам отново и да я превърна само в желание. Тя не заслужаваше това. Мястото на неосъществимите мечти е далече, далече

Next Page »