Job position

01_FF_PICT7797

ОБЯВА

Първа многопрофилна клиника МЪРФИ
(Мечти – Ъндърграунд, Раждане, Фабрикуване, Изпълнение), търси да назначи секретар(ка).

Изисквания за кандидатите:

1) Опит (най-малко от детско-юношеска възраст) в улавянето на цветни, неориентирани завихряния, с пожелателен заряд, без ясна времева и топографска ориентация, или т. нар. протомечти (или неозаглавени такива).

2) Владеене на необходимия инструментариум за подготовка на следните типове административна документация:

 • – молба-декларация за пускане на процедура за озаглавяване на мечти
 • – кръщелни мечто-свидетелства
 • – мечтобиография
 • – епикриза на мечтозагубването
 • – уверение за осъществимост
 • – удостоверение за унаследяване на мечти от потомци по серебрена линия (най-малко до осмо дясно коляно)

02_FF_1780

3) Изисквания за външен вид:

 • – достатъчно дребен ръст (тип “строен миньон”), необходим за незабележимо промъкване и в гномски дупки, с цел придобиване на опит (вж т.1.)
 • – атрактивност, убедителност, ведър и отзивчив нрав, предразполагащ към оформяне на мечто-уловителна аура
 • – тегло – достатъчно, за да е възможно осъществяване на краткосрочни командировки за обмяна на опит с компании като Глухар-Jet и БътерфлайAir. За кандидати с по-големи габарити ще се намери място и в авиокомпанията КБНТ (Кацнал Бръмбар на Трънка)

03_FF_PICT1216

4) Отлично познаване на литература, свързана със зараждане, възпроизводство и осъществяване на мечти, от приказки на различните народи, през Урсула ле Гуин, до Клифърд Саймък, плюс “Невробиология на приматите”.

5) Възрастови изисквания – няма.

Все пак, напомняме, че кандидатите трябва да са на достатъчна възраст, за да различават протомечта от дамски каприз или мъжки мераци, и на възраст не по-голяма от тази, на която са склонни да осъществяват всяко детско желание.

Молбите за кандидатстване подавайте на адрес:

Шарколес
Клиника МЪРФИ
Пътека “Карпино-Кверцетум педункулифлоре”
До: Флоржиня де Лесидрен-Кестеньеда

03_FF_PICT7165

35 Comments so far

 1. Николай Цветков on August 30th, 2009

  Не ставам за тази работа, но поне мога да си помечтая. ;-)

 2. Geri on August 30th, 2009

  Ааа, младежо, не може така да се изнизвате по чорапи в шумата! Ако не намерим секретарка, кой ще ви помогне да си напишете молба-декларация да се изпълни мечтата ви?! ;)

 3. Mari-ana on August 30th, 2009

  Молба
  от Мари-Ана – потомствена и обявена публично за патологична мечтателка и оптимистка
  до Флоржиня де Лесидрен-Кестеньеда
  Дълбокоуважаеми г-н Кестеньеда,
  Отговарям на всички изисквания от обявата Ви. Доказателство за това може да намерите на следния адрес:
  http://dimitrovamariana.wordpress.com/
  В допълнение към тях Ви уверявам, че притежавам и следните качества:
  -ежедневноминутна усмихнатост
  -чувство за хумор окачествявано като много добро
  -упоритост и постоянство в постигането на целите
  -търпение при изпълнение на поставените задачи точно в областта на работата на клиника “МЪРФИ”
  Доказателства за изброените качества може да намерите на горепосочения адрес.
  С огромна надежда в сърцето си чакам одобрение на молбата! :D :D :D :D :D

 4. Geri on August 30th, 2009

  Уважаема Мари-Ана,

  Благодаря Ви за проявения интерес към обявената от нас позиция. Молбата Ви е приета и ще бъде предоставена за разглеждане на главния експерт и завеждащ отдел “Къдри” към клиниката. Допълнително ше Ви уведомим за по-нататъшната и съдба.

  Засега мога да споделя само, че имате големи шансове за успех! Нямахме изискване за притежаване на чувство за хумор, което считаме за пропуск от наша страна. Но пък допълнителните Ви знания по “Психология на безсъзнателното” и подготвяне на психоанализи, ще бъдат изключително полезни за мечтопроцъфтяването!

  Искрено Ваш!

  Г-н де Кестеньеда :)

 5. deni4ero on August 30th, 2009

  познавайки въпросната госпожа Мари-Ана, титулована още като Вожда на металурзите, Подемчик на възрожденските песни, Психологийо наша, имам само една забележка – туй с търпението много не ми се чини да е правилно … Въпреки всичко молбата е депозирана, ще се разгледат всички данни, както и всички останали постъпили молби, дори и тези, които се изнизват по чорапи(молбите имам предвид) и ще обявим крайното си решение в точен ден и час. Някога. Но не сега. Знаят само клоните на листат и техните съседи.

 6. Geri on August 31st, 2009

  Их, ма начи! Е, те затова си има Главни Експерти!

  Козирувам и отварям папка за молби на трети горе вляво клон на чинара. :D

 7. deni4ero on August 31st, 2009

  :) )))

 8. vilford on August 31st, 2009

  Ако това на последната снимка е работното място на въпросната секретарка, тутакси се кандидатирам и аз!
  Като цяло се вмествам във всички изисквания, само имам леки притеснения по т.3. Откъм ръст го докарвам, но вземайки предвид теглото ми, ще ми е необходим доста силен шут за достигане на по-отдалечените дестинации. Обаче пък формата ми е изключително аеродинамична. ;)

  Прилагам всички необходими документи и различни видове шоколад в отделен плик.
  Надявам се, че молбата ми ще бъде удовлетворена. Ако ли – не, поне се надявам да ми върнете станиолите от шоколадите, че си ги колекционирам.
  :D

 9. Geri on August 31st, 2009

  Уважаема Vilford,

  Това на последната снимка е Поляната на феите, където се провеждат годишните отчетни събрания на Управителния съвет на “МЪРФИ”, въпреки че за целите на клиниката най-подходяща би била Поляната на Крилатите Принцеси

  Аеродинамичните форми винаги са в плюс, от времето на Ной до една одисея в космоса, така че това ще увеличи шансовете Ви за позицията. Единственото, което е притеснително е Вашата пристрастеност към шоколада. С тази неудържима страст сте застрашена от корумпиране. Всеки по-изкусен шоколадовносител на молба за озаглавяване на мечта, ще получава преференциално обслужване (а може би и реализирането и).

  Въпреки това, УС на МЪРФИ Ви благодари за интереса и си запазва правото да изиска подписване на Декларация за спазване на седмичните норми за шоколадопоглъщане (3 +/- 1).

  Искрено Ваша

  Г-жа Ф. де Кестеньеда*

  * – Един от служителите на Отдела за мечтови киберсинтез, Нортън Тролов-Касперскиян, е проникнал в моя клон и е успял да забаламоса приносителя на предишната молба, че разговаря с мъж.

  П.П. Натуралният Линдт с портокалов вкус особено много ще допринесе за придвижването на молбата по клоните.

 10. deni4ero on August 31st, 2009

  охоооо … и тук се почна с подкупите … къде казваш, госпожа, е пликът с шоколадите?
  п.с. бтв, за всички, подаващи молба – ако ще давате шоколади, нека поне да са два вида – един с глупости вътре и един без … ако толквоа не можете да намерите БЕЗ, може и бира … или метаха :P
  другото после.

 11. vilford on August 31st, 2009

  МНОГОуважаема г-жо де Кестеньеда,

  След като подробно се запознах с дейността на поверената Ви клиника считам, че Поляната на Крилатите Принцеси е обект на отдела по Пласмент и Реализация на Мечтите.

  Също така, препоръчвам за отдел Борба с Пристрастените Мечтатели да бъде нает ето този имот в Сраната на Проливните Дъждове – за охлаждане на страстите на клиентите на отдела.

  Тези и други мои препоръки, за подобряване дейността в клиниката и повишаване на просперитета на повереното ви Заведение, прилагам в отделна папка заедно с необходимите количества Линдт с портокалов вкус. В случай на отказ, за отговорните лица съм приложила Линдт с люта чушка.

  С уважение: Vilford

 12. vilford on August 31st, 2009

  Да се чете “Страната”, а не както е написано.
  :lol:

 13. Geri on August 31st, 2009

  @(Т)Еленограма до Главния Експерт

  Шефе! Уверявам Ви, че пликът с цялото съдържимо ( – следи от ядки, стафиди и пр. пълнеж) е на сигурно място. ФдК

  @Vilford
  Прозорливо сте разбрали за съществуването на отдела по Пласмент и Реализация. Една от двете началник-отделки понастоящем извършва развойна дейност в югозападна България – древна територия на мечтатели ;)

  Този имот е даден под аренда на Главния Експерт за провеждане на битови експерименти. Ако решите да участвате, ще трябва да си носите подходящи количества пияни вишни или поне чипс Помбер :D

 14. deni4ero on August 31st, 2009

  тъйййй … Гледам т.нар. vilford бърза с процедурните предположения, което й е само в плюс, но не си е взела поука за шоколадовата час – БЕЗ глупости. Относно отдела за борба с Пристрастените мечтатели – що ще такъв отдел при нас (е, те тва не го разбрах?) Нека има пристрастени мечтатели, нека е чист светът от изпълнени мечти и техните притежатели с празни сърца. Да живей Пристрастеният мечтател!

  ФдК, (т)еленът пристигна баш на време и баш на точната полянка, в рогите му имаше и още нещо – голямо бързане е било, голяма борба бил видял, милия, в бой с лютите реалистични книхги, които май се бяха домогвали до пратката. Поздравявам Ви – избрали сте най-верния (т)елен!
  п.с. ФдК, следете зорко и отблизо дейността на представилят ни в югозападна България, слави се с летящи подвизи и вероятността да напусне поста преди време, за да литне пак, не е малка. Поверяваме на Вас тази тъй отговорна задача.
  Vilford, Вий се заемете с аеродинамиката на листата, полянките и техните обитатели. Тъй като Ви наблюдаваме отдавна, виждаме, че имате склоност да обзървате тези малки гадинки, сега Ви се е паднала честта да ни убедите, че сте подходяща, именно Вие, за този пост.
  Поздрави!
  Тъй, отговорихме служебно (егати скуката), дай сега по една бира, шефе.

 15. vilford on August 31st, 2009

  Г-жо де Кестеньеда,

  В желанието си да докажа своята отдаденост на фирмата, незабавно се включих в опитната група на Главния Експерт и за целта се запасих с цял чувал чипс Помбер. Пристигайки на място обаче, в чувала открих само моя син, блажено спящ сред празни опаковки от картофени мечета. Не смея да прибягвам до пияни вишни – кой знае колко тежък е махмурлукът при петгодишните!

  Прилагам луксозна кутия бонбони Асорти и малко трохи от чипс.

  С уважение: Vilford

 16. deni4ero on August 31st, 2009

  ей тва е самоотвержен служител – винаги на пост!

 17. Geri on September 1st, 2009

  Шефе, щастлива съм да разбера, че (т)еленът се е справил. Всички опитни пощенски еднорози бяха на турнир по нацелване на рог с гевреци. Ама чувалът с гевреците закъсня, та се наложи да използвам друг служител… А пък пощенските гълъби бяха подочули нещо за трохи от чипс и се бяха омели в посока южния парк.

  Ужаваема, кандидат-секретар Vi!
  Следващия път се запасете с някой тип хрупанки, които не са опасни за детското здраве. Представяте ли си сега след това блажено, картофено-мечешко заспиване колко много неозаглавени рошави мечти ще Ви се наложи да обработвате?! Но от това се натрупва опит, така че като гледам имате всички шансове да получите длъжността.

  Аз, обаче, ще последвам детския пример на сина Ви и…. ще ходя да нагледам… ония Асорти. Ако утре протомечтовата аура около Шарколес придобие особено голям диаметър, няма да е моя вината, но ще ми трябва финикова палма за заземяване.

  Искрено Ваша
  ФдК :)

 18. deni4ero on September 1st, 2009

  аз се притесних за мечешкото хъркане от детската уста …

 19. Mari-ana on September 1st, 2009

  Виждам аз, виждам, че съвсем съм загубила шансове да заема това тъй отговорно работно място. :P Ще се задоволя с досегашното и може си сигурна шефе (главен експерт), че няма да литна. Здраво съм седнала и работя усърдно. ;)

  Шефе (ФКД), спешно се нуждая от рецептата за лечение на одремване и оклюмване при осъществяване на мечтите. :D

  Поздрав от огненоледената началничка на Отдел Пласмент и Реализация – Мариан де ла Кремен

  Целувки! :D

  :lol: Да знаете, че ако викнат линейка да ме прибере от заведението където съм (щото се тръшкам от смех, ама смех ти се вика) вие ще сте виновни.

 20. Geri on September 1st, 2009

  Уважаема ОНОПИР Мариан!

  Не бива така да се отказвате от длъжността. То, вярно че кандидатствате вече за втора длъжност в МЪРФИ, ама това е напълно в съзвучие с принципите на главния диетолог на Клиниката Мечо Пух!

  Моля Ви, не се отказвайте, че както виждате чака ни въглехидратно опиянение с тези подкупи.

  За лечение на одремване и оклюмване предлагам един принцесешки цяр – Вивалавидавин. В онзи край гроздето вече е узряло, така че сега остава да изчакате да позавали. И за подсилване на действието, ще трябва да Ви изпратим част от подкупите на конкуренцията ;)

  Успешно осъществяване и ще чакаме отчетната (фото)документация

  П.П. дано не си в някой бар с онези бъгави високи столчета, че верно са притисних < :О :D

 21. deni4ero on September 1st, 2009

  хахахахахахаххахахахаха … Мариано, ний на училище те пратихме, ти по баровете седиш … магарицо моя вождова …

 22. Mari-ana on September 2nd, 2009

  Уважаема г-жо де Кестеньеда,
  Не се отказвам от молбата си, защото винаги може още. Трябва ли и аз да прилагам така наречените подкупи. ;) Гледам Главиня експерт е особено впечатлен от тях. Ако е нужно и се налага ще ги пратя спешно по (т)еленът. :D

  Шефе (ФКД), довечера надлежно ще приложа лечението с Вивалавидавин по време на опознавателно-разузнавателната мисия с няколко от кандидатите за реализиране на мечти. :D Чакам подкупите с нетърпение, защото са особено нужни за възстановяване на енергийновъглехидратния ми баланс по време на осъществяването на възложените ми задачи. ;)
  П.П. Аха такива са. Ама споко – удобни са, големи с облегалки та не успях да падна. :D Само ме гледаха с усмивка. ;)

  Шефе (Главен експерт), остави малко от подкупите и за мен. Моляяя :P Ей там пиша защо – енергийно и пр.. :D
  П.П. Нема как мила, нета е в бара. Ама идвам само вечер, за малко. ;)

 23. LeeAnn on September 7th, 2009

  (леле, не мога да ви наваксам :) )

 24. Geri on September 7th, 2009

  ООооо, добре дошли, г-жо Началник-отдел по Пласмент и Реализация на Мечти.

  Очаква се заседание на управителния съвет на МЪРФИ, с две точки от дневния ред:
  1. Разглеждане на молби за секретарки
  2. Разни (вкл. идентифициране, систематизиране и оползотворяване на подкупите по т. 1.) :D

  П.П. (леле, не мога да ви наваксам :) )
  Я, пък ти!!! Не мога да повярвам! ;) :P

 25. [...] сънят не е сън, ами изпратено съобщение от клиника МЪРФИ – да си в готовност да си прибереш озаглавената [...]

 26. deni4ero on July 31st, 2010

  Гери, Гери, Гертрудо, ю мейк мъ найт! Тенк ю :) ))))))))))))))))))

 27. Geri on July 31st, 2010

  Майко мила!!! УжасТ! Смокини и черници! К’во сме насътворили преди една година!

  Шефе, шефееее, изоставаме и остараваме, значи! :lol:

  П.П. егати, колко полезно било за белия дроб и за кожичката на лицето това нощно четене :D

 28. deni4ero on July 31st, 2010

  :lol: яко,а?

 29. deni4ero on April 3rd, 2011

  порция сезария, порция Шарколес и усмивката е налице :)

 30. Geri on April 3rd, 2011

  Хахаха, Рошавелски, вие пак сте бродили нощно време под шарените сенки! :lol:
  Сега ме подсети пак да надникна тук и пак да се смея от сърце и аз :D

  Едната секретарица още прелита на къси дистанции, явно заета да открива неозаглавени мечти. Ама магарица вождова де се смотА! Тя ако си мисли да изпонареализира всички мечти из Пиринскио край – ойде коньо у рЯката! :shock:

 31. deni4ero on April 3rd, 2011

  Вождовата магарица протестира срещу 5-ци, като си къса минискусите ;)

 32. Geri on April 4th, 2011

  Хъх!!! Туй психолозите са страшни! Ама защо минискусите… да не раздава ритници?! :shock:

 33. deni4ero on April 4th, 2011

  не знам … пързаляла се била … или са я изпързаляли … психоложка му работа …

 34. Geri on April 5th, 2011

  Ох! А бе важното е да минава! Успешно и по-скоростно :)

 35. deni4ero on June 26th, 2012

  кхм … аз пак дойдох да нагледам как върви работата и с изненада установявам, че хич я няма. (Т)еленът има пяжини между рогата вместо пратки, кандидатките се умълчаха(явно хрупат изпратените енергийновъглехидратновъзстановяващи субстанции) и с недоволство клатя глава … то бива самоотверженост, бива, ама чак, пък, толкова …

  Сига, спахте, бре, четааа :)

Leave a reply