Съновник за начинаещи вещици #2

01_witch_2117

Ако предишната част, посветена на ефирни сънища с птици (големи бели, малки цветни и комбинации), ви е донесла само приятни емоции, надявам се да си ги запазите и сега. Ще ви трябват! Още с обръщането на следващата страница от Съновника, насреща ни цъфва едно многокрако, космато, антенесто и членесто същество, което в 77.8% от случаите бива веднага посрещнато с крясък “Хлебарка!!!”. Мдаа, следващите страници са посветени на…

Сънища с буболечки

Тук се налага да поясня термина “буболечка”, преди да сте решили, че в този кюп са само кошмаро-причинители! Това не са само гадинки с “фасетни очета, един билюк крачета”, както пеят класиците на турбо-поп-фолка. Според “Речник на магическите създания” (Феникс Хипогрифин-Скорпиловски, 1277 г., изд. “Еднорог Змей Горянин”), буболечки са всички създания, имащи членести крачка, в това число тъкачи-многосменнички (паяци), закачливи щипконосци (раци, скорпиони, щипалки), бръмбари-смукачи, комари-кръвопийци, но и също така феерични пеперуди, работохилици (мравки, пчелички), многокраки маниаци (стоножки), параноици-подслушвачи и чеда на компютърни бъзикачи… охм, тези последните две са дописани в полето на речника, види се от някой спасил се от кладата съвременен КибЕр (КИБернетичен вещЕР).

02_witch_PICT1632

Доста голяма група сънища, за които е известно, че ако видите буболечка насън, това е знак за неприятности, които трябва да превъзмогнете. Хубавото е, обаче, че всички огромни буболечки са измрели отдавна в предишните ери, така че едно е сигурно – проблемите или неприятностите, с които трябва да се справите, са малки!

03_witch_PICT3285

Пчеличка ако видиш насън, значи непостоянство, показва склонност да се подскача от цвят на цвят. Види се, чака те смяна на партньора. Освен това (или пък именно заради това), видиш ли да лети насън пчела, дълго време ще се радваш на добри доходи. Внимание да не разсърдиш стария партньор, обаче, защото ако те ужили пчела насън, чака те пълен емоционален (и финансов) крах.

04_witch_PICT1881

Видиш ли калинка в съня си, значи в скоро време път те чака и то по щастлив повод. Предвестник за сдобиване със съответната административна и духовна половинка за тези, които още не са си ги намерили. За останалите – внимавайте с тестените храни, може да покачите килца в следващите месеци. Тълкуванието има връзка вероятно с древната песничка “Лит Мара на пазара – купи ми симид!”.

05_witch_2737

Ако сънуваш гъсеница, това означава, че си в младежки стадий на развитие, още не си постигнал целите си и скоро ще се наложи да вземеш решение накъде да продължиш и в какво точно да се превърнеш. Справка може да се потърси в “Корелация на формата и шарката на пеперудените крила върху избора на професия” (Буба Йо, изд. “Калибри”).

06_witch_pict3616

Водно конче видиш ли насън или го хванеш, предстои ти сбъдване на дълго пазено в тайна желание. Внимание! Ако водното конче е синьо, зелено, кафяво – сънят е спонтанен, осъществяването на мечтата си е твоя заслуга. Ако е ярко жълто, сънят не е сън, ами изпратено съобщение от клиника МЪРФИ – да си в готовност да си прибереш озаглавената мечта от отдел Пласмент и Реализация.

07_witch_PICT1701

Да видиш муха в съня си, е знак за чувство на вина, с други думи – внимавай, ставаш досаден. Това говори за вероятност да се провали някой бъдещ план. Какво да се направи в такъв случай? Практикува се сдобиване с домашен любимец жаба. Въздържайте се да я целувате – от всяка жаба читав принц не става. В краен случай, изсушено жабешко бутче под възглавницата също действа мухобойно.

08_witch_pict2833

Паяк ако сънуваш, значи различни неща в зависимост от пола. Паякът е символ на женската сила. Ако си жена – усърдието да си оплетеш паяжината ще бъде възнаградено. Ако си мъж – беля голяма! Може да чувстваш, че някой буквално изпива силите ти! Още на сутринта се огледай откъде започват да те оплитат и си плюй на петите, докато все още не са омотани. Обикновено на мъжете трудно им се отдава бягството, че паяжините са символ на изобретателността ;)

09_witch_PICT3161

Да видиш пеперуда в съня си, е знак за зрялост, за желание да се задомиш и най-сетне да си “кацнеш” на … мястото. Внимание, не се отнася за случаите, когато сънуваш нощна пеперуда! Тя означава, че още ти се живее и нямаш намерение да се отказваш от развлечения по малките часове.

Е, тук на това място на страницата, трябваше да има илюстрация на текста “ако сънувате хлебарка”, но уви, някой толкова е бил обхванат от блатофобия, че е изрязал картинката! Поне се е запазил текста! “Ако видиш хлебарки в съня си, означава че имаш нужда от промяна! Трябва да пречистиш духовния си и емоционален образ. Като начало може да се започне с тренировка на усмихване с очи.”

Ами толкова, за сънища с буболечки, мили невинни деца и изтерзани от кошмарите на ежедневието родители! Лека нощ и дано винаги сънувате приятни, слънчеви, цветни и жужащи сънища! :D

10_witch_3548

16 Comments so far

 1. Николай Цветков on September 10th, 2009

  Преписах си го грижливо в тефтерчето, където си записвам и бабините рецепти. ;-)

 2. Geri on September 10th, 2009

  Леле, каква чест за вещеризмите! Благодаря! :D

  А снимките прерисува ли ги? ;)

 3. Mari-ana on September 10th, 2009

  Вече се чудех кога ще излезе втората част. :) Невероятни снимки!
  И аз си преписах грижливо тълкованията. Много ми се иска да сънувам калинка и водно конче. ;)

 4. Geri on September 10th, 2009

  оуупс, ха сега де! Калинка?!… хмм! Ами, ще трябва да помислим с каква отвара преди сън да подпомогнем събирането на точките (на кааалинката, де! не казвам… да съберем очите в точка).

  Пък за водното конче, сигурно вече си го сънувала, ако ли не съвсем скоро ще да е. И даже знам на крилцата му какво ще пише ;) (SN) :D

 5. vilford on September 11th, 2009

  Mного полезно четиво! Аз като сънувам буболечки, обикновено се будя обляна в пот и после се оглеждам наплашено в различни посоки. Та все ми убягва да прочета в съновника, какво ми означава съня.
  Но мисля, че твоята гъсеница мога да я сънувам без да изпадам в страхова невроза. ;)

  Много красиви снимки!

 6. deni4ero on September 12th, 2009

  бреййй …

 7. Geri on September 12th, 2009

  Ааа, Вили, това не е добре с нощното изпотяване и стреса. Да не е от парното все пак? Вземете го намалете или хептен го изключете вкъщи, че … в тропиците разправят буболечките са по-големи.

  Виж, това за гъсеничката ме радва много. Значи ще пускам повече снимки на буболечки с лечебна цел ;)
  … следващите май ще са паячета :D

  Това “бреййй… ” какво ли значи сега… Сигурно нещо не съм уцелила или Дени е сънувала нещо по-екзотично дет го няма в съновника. Или пък се замисля нов репортаж за хлебарчоци… ;)

 8. deni4ero on September 13th, 2009

  Просто съм върло изненадана кви ти ги говорят бубалите и страшно ти се възхищавам на преводаческите способности от бубаслки на човешки. Но така е, какво има да се чудя в способностите на Шефа на “МЪРФИ” :D :P

 9. Geri on September 14th, 2009

  Ахаа, то това да ти кажа може и по наследство да ми е. Едно време, още когато бях малка феичка, все надзъртах докато баща ми си оправаше стръвта за риба и се интересувах коя бабалюга каква е. После пък се научих да си отглеждам охлюви, богомолки и скакалци в буркани от лютеница (оня с момиченцето с филията и омазаната усмивка :) ). Та така, кат дойде време за вещерска трансформация, си избрах и професията ;)

  Ама за какъв шеф говориш, за какъв МЪРФИ! Нямам нищо общо с тях. Там има един шеф и той е Г-жа Главния Експерт! Има си и разни началнички отдели. Там познавам само една г-жа Фло, дет го раздава малко PR, малко администратор, ръководител елфска разведка и преводач от гномски :D

 10. Любо on September 14th, 2009

  Освен паническия ужас от буболечки, който изпитвам, трябва да кажа, че снимките са достатъчно живи, че паякът си мръдна единия крак… Скролирах, за да избягам от паяка, но явно бях объркал посоките на скрола в бързината (или паниката, както искаш му кажи)… Тогава бабалюгата от първата снимка почти си ме нападна, изскочи от екрана, опита се да ме ухапе и други такива неща…

 11. Geri on September 15th, 2009

  Охоо, още един за лечение от панически ужас ;) Ако знаеш каква космато разказче подготвям… ще вземеш да ме махнеш от reader-a си :D

  Ама не, специално заради твоето невнимателно скролиране и поради опасенията ми, да не вземе да ти докара някой кошмар в тъмното, следващата публикацийка ще е кротка и приятна ;)

  П.П. една тайна – и аз изпитвам ужас от някои буболечки, особено жилещите :D

 12. deni4ero on September 15th, 2009

  :oops:
  Иначе и аз като Любо снимките ги гледах с половин око.

 13. Geri on September 15th, 2009

  Малки рошави палавници таквиз! Аз за к’во се старая да онагледявам съновника, да извайвам вашите лелеяни щения, мечтания и съновидения?! :D

 14. deni4ero on September 16th, 2009

  може би с надеждата самите бубали да ги прочетат и да се приведат във вид по-подходящ за показ пред малки рошави палавници :P

 15. Любо on September 16th, 2009

  Изчетох всичко, ама страха от мърдащи насекоми… Пак се опитаха да ме изядат! Научи ги да се държат възпитано!

 16. Geri on September 16th, 2009

  @deni4ero

  Их, верно, бе! А аз се чудя защо тая муха се е лъснала като поцинкована ламарина! :D

  @Любо

  Обещавам да ги стегна! Вече всички снимки ще са само на неподвижни буби, в поза “засада” ;)

Leave a reply