Рецептурник на отварите #4: мъжки билета

Толкова много време мина от последното отваряне на онова древно четиво с разкривени букви и позацапани рисунки на коренища, венчелистчета и крачка на насекоми, изсъхнали под особен ъгъл, че вече не помня какво съм чела и споделяла с вас. Знам само, че за последните 10 г. (десет! не може да бъде!!!), “Рецептурник на отварите” не е мръднал и си е все така свеж (в смисъл, не се разпада съвсем като го отвориш на съдържанието), докато за себе си не знам дали мога да го кажа (в смисъл, ако се сгъна за да си прибера разпиляно съдържание по пода, има известен риск от разпад). И това въпреки тоновете изпити отвари за лечение на депресия, за повишаване на самочувствието, любовно биле и въпреки педантичното взимане на дозата (3 х 3 суп. л.) вивалавидавин. А десет години за една вещица са доста представителен период за улягане (приспособяване на рошавостта на мислите към разположението на снопчетата по метлата), стабилизиране (количеството на изпитите отвари отговарят на емоционалния титър при запазване на широчината на усмивката и липса на поражения върху околната посуда), и помъдряване (самочувствието е право пропорционално на качеството на направените магии с положителен резултат, а не на количеството селф-магии в една или друга посока по скàлата за одобрение ЯС (”Яга – Снежанка”). Та след толкова време, мога вече по-спокойно да отгърна пожълтелите страници, защото този път немирно кръжащите дрозофилки на мислите ме водят към раздел, предназначен “само за мъже”! … Хм, учудващо малко странички, обаче. Явно мъжката половина е с доста пестеливи нужди и се справя без намеса на дроги със съмнителен произход, т.е. забъркани от вещици (изключая манджите на собствените им такива, прелитащи в кухнята).

01_3758acg


Преди да мина по същество с разшифроването на тайните за поддръжка на мъжкия тонус, да припомним теорията. Рецептурникът представя съставките на отварите: растителни, животински или минерални, и разтварящ агент. За правилното съчетаване на компонентите и “узряване” на магическото действие на отварата, са описани още условията, при които се вари. През 70-те години на миналия век са направени допълнения за музикалния съпровод при приготвяне на отварите, който придава трайност на действието им.

Отваряме Рецептурника на страницата, озаглавена “Мъжки билета”. Прелитам набързо с поглед,… няма смехотворна отвара?! То и за какво да има, впрочем. Повечето мъже (или ок. 86.98% по мои груби сметки) са с доста добро чувство за хумор. Изобщо, ако говорим за хумор, те определено са силния пол, и не е изненадващо, че от най-дълбока древност не са им трябвали някакви специални билета за добро настроение, като се изключи понякога ока или две вино. За това стигат обикновено само двама мъже (или един, с брой жени, подчинен на принципа на Мечо Пух). Да видим от какви отвари има нужда силния пол:

1) Отвара за повишаване на самочувствието var. M (разновидност на отварата за тонус с търговско наименование “Егомакс”) – всеки мъж има нужда от редовно поддържане на стабилни нива на мъжкото его. Понеже вещиците си знаят, че самото им присъствие около мъже има достатъчно силен ефект в тая посока, постарали са се да придадат на отварата специална женска нотка, стабилна химическа основа и лек, цветен послевкус:

- 1 ч.ч. водка (не замествайте с ракия, уиски, джин или друг концентрат, трябва да липсва какъвто и да е аромат; увеличаване на количеството на съставката води до доказване на егото на ринг, тепих или друга равна повърхност и задължително изисква още един участник)

- 3 бр. изсушени цветчета от нарцис (едноцветен за по-слабо действие и двуцветен, ако се чувствате хептен смачкан)

- 5 мм женска мигла, цвят по избор, добре измита и подсушена (пърхането с клепки е един от най-силно действащите фактори за повишаване на мъжкото его; ефектът от руса мигла може понякога да е толкова светкавичен, че да ви се наложи да пиете либидогон (отвара №5, вж. по-долу) за гасене на пожар; за по-умерен ефект, оставете следи от спирала)

Вари се на силен огън и ярка дневна светлина. Музикален съпровод: Тина Търнър и “Simply the best“, разбира се.

02_PICT832_as

2) Бабаитска отвара – явно за някои мъже “Егомакс” е с ефект на лимонада. Тези, които имат нужда да се почувстват толкова въодушевени и силни, че нищо да не може да им се опре, могат да пробват бабаитското биле. Ефектът ще е поразителен! Ще нацепят за нула време камарата дърва за огрев, ще олепят банята на съседката с фаянс, ще отнесат главите на поне 10 форумни трола, ще качат багажа на колежката до 8-мия етаж без асансьор, дори ще са готови да седнат на пианото на детето и да изсвирят лунната соната посред бял ден на фона на прочувствения вой на ротвайлера на баджанака.

- 1 ч.ч. домашна сливова (мин. 50 градуса, колкото по-престояла, толкова по-як бабаитлък ще сътворите)

- 3 бр. изсушени, червени, люти чушлета (леко запечени на котлон, стрити в хаванче; скоросто-определяща съставка за осъществяване на бабаитлъка)

- 4 мм изсушена шпора от петел (придава хъс, борбеност, инициативност и издръжливост); NB! да не се превишава препоръчаната доза! Страничният ефект ще е пагубен за кокошките наоколо, независимо от наличието или не на пера и крила по тях!

Вари се на ранина, след първи петли. Музикален съпровод от Тангра (сещате се “родил съм се изглежда… много надарен!) …

03_pict6806

3) Отвара за чар (търговско наименование “Атрактофеминал”, на черния пазар може да се намери под името “Мацкосрут”, вариант за мъже в пенсионна възраст “Афродидиазепам”) – безценно малко шишенце, почти като парфюм, или дискретна, плоска хулиганка с тази отвара са неразделно съдържимо на всеки мъжки джоб! Едно време, като са носили широки облекла, и особено мантии, са можели да скрият отдолу и по цяла дамаджана. Вероятно на това се дължи атрактивността на мъжете от древността, която се усеща да повява… дори от статуите им :roll:

- 1 ч.ч. изискан, ароматен коняк – ефектът зависи от типа на коняка, от това дали искате да постигнете френски чар, испански (слагате Brandy de Jerez и грабвате кастанетите, … или си сваляте ченетата, както дойде), гръцки чар (чаша метакса и дамата е сразена от чара ви да плетете крака в полуклек и да трошите артистично чинийките от сервиза на потенциалната тъща). Най-силно влияние се постига с Арарат, краката сами ще ви вдигнат на палци за лезгинка)

- 1 ч.ч. наситено червени плодове (малини, къпини, боровинки, вишни, череши) – плодовете се изчистват, пошират се за кратко в още една чаша коняк, прецеждат се. Сокът отива в отварата, а плодовете след като поизстинат се заливат с шоколадов ганаш и се запазват в кутийка, която да ви е подръка за лека, изискана почерпка при всяка среща

- 1 златна монета – ври заедно с останалите съставки на отварата (придава на чара една особена стабилност и взор в бъдещето). Тестове показват, че действа при поне 89% от евентуалните обекти

- 4 капки високооктанов качествен бензин – нещо не разбирам!? Това е допълнително написан текст,… очевидно с друго мастило. “Съвременната формула на отварата е обогатена със съставка, придаваща на чара допълнителен шик-ефект – мобилност, независимост и свобода”. Хм, преди векове на това място може би е стояло нещо от сорта на 4 гр. добре изсушени конски косми или 1 гр. настъргана подкова… от конете, впрегнати да возят каляската (на обекта) :roll:

Вари се привечер, преди залез слънце, под съпровода на песента на Кукери “Отвори ми” („нося тишина! Зная тайни притчи за жените…”

04_PICT7247u

4) Либидозасилваща отвара (в някои дрогерии под имената “Магнинакурин”, “Мегаструй“ или “Спидовдиг”) – доста сложна за правене отвара, а пък с изключително търсене. Трудността при подготовката ѝ е, че трябва да се съчетаят куп съставки от най-различен характер: от преодоляване на стрес, през съставки за скорост, твърдост, якост, дължина, диаметър, вкус, издръжливост на… Няма да чета до края, че не сме сложили знак (18+) :oops:

- 1 ч.ч. качествено уиски сингъл малц (…) – на това място в Рецептурника има само многоточие и няколко кафеникави петна, което идва да покаже, че вещерите-съставители явно са решили, че всеки знае лечебните свойства на точно този разтворител за отвари. Нататък и да не четете, отварата пак ще се получи,… може би и това се има предвид :roll:

- 3 с.л. изсушен цвят от антуриум (усилва оттока на кръвта от едната глава и я пренасочва към другата)

- 5 сухи стръка бабини зъби – добавка в полето “NB! Не вадете 5 зъба от ченето на баба си!!! Плевелът расте покрай пътищата, по сухи, каменливи места!” (добавката му в отварата води до светкавично откликване на обекта и удължава полета в градината на удоволствията, избягвайки потъващи пясъци и острозъби канари, препречващи оттока)

Вари се вечер, на светлината на 24 свещи (за да има ефект 24 часа в денонощието). Музикалният съпровод е емоционално наситен, Foreigner “I Want To Know What Love Is” или ако се затруднявате в текста, ще стане и “С косите ми обичам да играеш…” на LZ.

05_pict1173

5) Отвара за въздържание (търговско наименование “Либидогон” или на щанда за омекотители като “Cockolino”) – може да е трудно за възприемане, но има нужда и от такава отвара. В случаи, когато няма подходяща писта за самолета и той не бива да излита, като напр. преди интервю за работа, или когато е на кръщене, а кумата не си е сложила достатъчно плътна шамия… Или ходенето на съботен пазар с половинката едва не ти коства половината скалп, защото тоя свят е пълен с блондинки, особено такива, решени по мини да пазаруват киноа от супермаркета, в който ти избираш свинска плешка. Обикновено до шишенцето “Атрактофеминин” стои и флаконче “Cockolino”, понеже майсторите са направили отварата и с вариант за ароматерапия.

- 2 халби бира (според сезона и желания ефект, засилва се при по-високо алкохолно съдържание; да не се замества с боза, освен ако не искате да създадете за по-сигурно слабителна маги-клинична картина)

- 1 суп. л. ситно скълцан чесън (по възможност от китайския, за по-силно въздействие) – макар да се счита, че чесънът действа като афродизиак, концентрираното участие във формулата на тази отвара гарантира, че при наличие на подходящ дразнител, дори да ви текнат соковете във фронтална атака, арома-аурата ви ще предизвика реакция, която неминуемо ще ги върне в правилното русло

- 5 гр. помада или белило (явно идва от предимно отрицателния ефект, който имат върху мъжкото либидо всякаквите женски химични разкрасители още от бабино време) – текст, добавен в полето: “Да се използва разтопено червило или гланц за устни. Използване на прахообразни помади, пудри или сенки за очи, предизвикват кашлица”. О, не, уважаеми читатели, избягвайте да слагате такива съставки, че само това липсва! Вместо да озаптите неконтролируема възбуда, започвате да проявявате неопровержими симптоми на КОВИД-19 – зачервен, хъркащ и кашлящ в деколтето на касиерката, например.

Вари се в събота или неделя (по възможност, жената може да е на гости при майка си), под съпровода на песента на MC Hammer “Can’t Touch This“.

06_potion_4922

Ами… това са всички отвари в този раздел. С оглед на коментари, които понякога се появяват, пак да повторя, че ако решите да пробвате трябва задължително да имате вещерски лиценз! Не използвайте съставки с неизяснен произход! И внимавайте при смяна на музикалния съпровод, за да не се представите като бабаит, вместо като испански чаровник. Или да си преварите Либидогона до консистенция на теракол, защото после ще трябва да си пускате “На теслата дръжката”, че да си възстановите тургора… Изобщо, трябва да се подхожда индивидуално.

И ако имате въпроси или искате приготвяне на специална отвара, свържете се с вещите специалисти от Централната Изследователско-Клинична Лаборатория за Отвари: Приготвяне и Изпитване (ЦИКЛОПИ), на адрес:

ЦИКЛОПИ
Отдел: “Отвари по желание на клиента”
София
жк. (Вечна) Младост
ул. “Тинтява (глог и мента)”, No. 99

Поради опасност медиаторът (Mae-Ashi Mae-Geri) да се изпари пак ненадейно, пускам тук и кратко съдържание на Рецептурника:

Рецептурник на отварите

Раздел #1: основни отвари:

 • 1) Смехотворна отвара
 • 2) Укротяваща отвара
 • 3) Антистресова отвара – особено популярна под името ЧГ (”Чупи гипса!”).
 • 4) Антидепресионна

Раздел #2: отвари за емоционален баланс:

 • 1) Отвара за повишаване на самочувствието и тонуса
 • 2) Oтвара за късмет
 • 3) Oтвара за поумняване
 • 4) Любовно биле
 • 5) Лекуване на ревност

Раздел #3: принцесешки цярове:

 • 1) Ревоспирин
 • 2) Ведрозовин
 • 3) Вивалавидавин

07_DSC09916_as_bw

Днес, обаче, може да си сипете по желание някой от чистите разтворители на мъжките билета и да кажете “Наздраве” на Агент Древен, Сан Антонио, Фон Госингер, сър Оуейн Ддантуин и NeeAnn, всички заедно родени в един и същ час (на бика) и въплътени в едно чудо (телЕц-чудо), което доказва, че XY-съчетанието на хромозомите е само рамката, а всички краски, форми, настроения и промените в детайлите им създават картината, която представлява този добър човек и чудесен приятел.

Честит рожден ден, Ники! Да си жив и здрав, и все така заобиколен от внимание (като че пиеш регулярно 3 х100 Атрактофеминал!), както на снимката (която не знам кой агент ми предостави…, честно)! :roll:

3 Comments so far

 1. Nick Angelow on May 1st, 2020

  Благодаря :*

 2. Николай Цветков on May 1st, 2020

  Честит рожден ден, Ники! :-)

  /рецептите си ги преписах/ :-D

 3. Geri on May 2nd, 2020

  Привет, Коко! Аха, викаш… за всеки случай. Не мога да си представя, че ти трябва бабаитска отвара :D
  Консумирай с удоволствие и мярка (и мезе)! :*

Leave a reply