Съновник за начинаещи вещици #1

00_witch_9370

Какво ли не може да открие човешкото въображение, ако изведнъж се окаже оставено на произвола на собствените си прищевки. Докато сме в реалния свят (пак с уточнението, че твърде често границите между магия и реалност са много трудно установими и слава богу, че съществува цветната магическа реалност), винаги се намира нещо, което да спъва въображението ни. Да го държи в границите, било на принципите и нормите на заобикалящия ни свят, било от рамките на собственото ни възпитание. И много рядко може да видиш някой с отнесен поглед, зареян някъде навътре и нагоре, който в този момент хич не може да чуе, че запотена контрольорка му иска билет в превърнатия в сауна мерцедес номер 76…

Та по време на бдителна будност, въображението ни си остава абсолютно в плен на ежедневието. Затова пък, когато ни упои нощта (някои щастливци успяват да се поотпуснат и в следобедна сиеста) и попаднем във владенията на Господарката на смарагдовия сън, въображението ни се отскубва от клетката си, изпълзява, полита, гмурка се, отприщва се цялата му енергия, която е сковавал деня! Тогава е неговият миг на свобода! Тогава се раждат невероятните приключения, посещават се неземни светове, случват се лелеяни желания или шокиращи изненади. Но много често въображението и неговите палавости в съня си остават, за далеч по-мудното и изоставащо съзнание, неразбираем низ от хаотични форми, действия, цветове и събития.

01_witch_PICT6685

Тогава още в древния свят се е появила и нуждата от преводач, от посредник между въображение и разум, между сън и съзнание. Кой друг да се наеме с тази задача освен вещерското войнство! :D Нелека задача, твърде тънка и трудна дисциплина във вещерското обучение. Затова и намирането на друга оръфана книга на тавана на баба ми, с пленителното заглавие “Съновник за начинаещи вещици“, направо ми отвя всякакви други търсения сред паяжините (като например стария ми ученически дневник, в който бях отбелязала точно кога съм изпитала онова особено парване и дръпване, някъде там зад гръдната гост, което било сигурен белег за появата на най-първата любов ;) )

Книгата е разделена на няколко части, в зависимост от типа на сънищата. Изключително помагало, както за още неопитните млади вещици, така и за по-улегналите, които от дългото време, прекарано на метлите, постоянно подлагани на вятърни своеволия, започват по някое време да страдат от СКЛЕРОЗИС (Синдром на Кратковременна Липса на Елементарен Опит, Знания И Способности). Бързам да споделя някои от основните раздели в разгадаването на сънищата, преди някоя по-оперена блюстителка на вещерския ред да ме е хванала за фитилчетата, че издавам тайни на занаята ;)

Сънища с животни

Ако сънувате животни, това значи че въображението ви е било под голям стрес, сънят е единственият му отдушник и като такъв служи за отприщване на най-древните инстинкти и безгранични, понякога безпощадни щения. Четем следното…

Птици ако сънуваш – сигурен знак, че искаш да си свободен, щото натрапчиво чувство те обладава, че някой постоянно ти подрязва крилцата. Ако сънуваш пеещи или летящи птички, радост и хармония те очаква. От птица до птица, обаче, има разлика! Особено внимание с категория Големи Бели Птици!

02_witch_PICT4427

Ако видиш бухал в съня си – значи не се чувстваш уверен в умствените си качества. Спасението е да повярваш в себе си. Трудна работа, постоянство иска и някое от средствата, както следва: (1) три пъти на ден по две капки отвара за поумняване; (2) курс по висша математика и квантова физика (поне ще ти докаже, че си неспасяемо в златната среда по ум и разум, да не се напъваш за още); (3) прави това, в което си най-добър (това особено важи за някои много напористи млади вещици, които обичат да се пробват да правят всичко).

03_witch_PICT9272_u

Ако сънуваш врана летяща – някъде те чакат да споделят клюка с тебе. Ако е бяла врана – огледай се, дали не се правиш на интересен повече, отколкото трябва! Умна птица, бъбрива, хитра, символ на вредни навици. За отърваване от хапане на устни, чоплене на пъпки, гризане на кожички и пресукване на бретон, виж раздел “Билки и корени за изкореняване на вредни навици” в “Рецептурник на отварите“. За отърваване от прекалена бъбривост – три пъти на ден “Дързост и красота” 2315-ти епизод.

04_witch_3578u

Ако видиш гълъб в съня си, значи в мир със себе си живееш. Очаквай поща, мейл или посещение, ако е бял гълъб – посещение от изгора, ако е тъмен – свекърва/тъща. Внимание, да се прави разлика, гугутката не е гълъб! Ако има черна ивица на шийката, гугутка си сънувал, значи скоро тайна среща с нов любим ще имаш. Да се внимава да не се забравят на таквиз места после обеци, часовници, нашийници (да се чете герданчета, колиета, бел. авт.)

05_witch_PICT0403

Голяма Бяла Птица ако сънуваш въображението ти още е у дома, в плен на домашния уют и под влияние на семейните символи (и прякори). Внимание, да се прави разлика в различните ГБП! Гъската значи плодородие – заплождане чакай, ако не ти, то куче, котка, хамстер, гупи или костенурки, каквото си си завъдил. Патка ако сънуваш – изпускаш важна възможност да използваш настроенията на благоверния. Сега е момента да го хванеш да смени тапетите или да купи нова миялна машина. Лебед ако видиш насън – готви се за изненада! Сигурно ще ти искат милно-жално парлама-позволение за участие в среща с приятели, с кодово название УКШМТ (уроци карти, шах, мешана табла).

06_witch_PICT4244

Паунът в сънищата значи успех и издигане в кариерата. Повишение чакай и промени. Добър знак, ако се внимава за прекомерно повишение на самочувствието. Препоръчва се до седмица след като си се оперил като паун насън, да се тренира рязко сядане на табуретка – тренира глутеусите за евентуално внезапно падане. Масаж на носа със сок от чорбаджийски чушки помага против навирване на последния.

07_witch_PICT0418

Да видиш щраус в съня си, означава че нависоко се рееш, живееш в свой си свят извън реалността. Особено вредно за начинаещи вещици и вещери с едва получени лицензи за метлоуправление. За приземяване се препоръчва: (1) готвене – препоръчително с дълги подготвителни мероприятия (яхнии, картофени ястия); (2) курсове по народни танци за напреднали.

За тази вечер ви стига, мисля аз. Очаквайте следващата ни среща в смарагдовия сън, с други животни и природни феномени. Приятни и цветни чуруликащи сънища! :D

5 Comments so far

 1. Краси on July 12th, 2009

  Снимала си чичо! Йееееееееееее :Р

  Поздрави, Краси.

 2. Geri on July 12th, 2009

  Младежо, кой от всички е чичо Ви?!?

  Поздрави! :D

 3. Любо on July 12th, 2009

  Страхотна летяща закуска си снимала :Р ВъпросЪТ е дали другите епизоди на Дързост и Красота са подходящи? Откъде да си намерим 2315 епизод? По телевизора дават 2295 ти…

 4. Geri on July 12th, 2009

  Ово е стАндарт – някой закусва с паунско филе или флейки от бухал?!? :?

  А добавката за епизода е дело на главния редактор на Съновника – многоуважавания гадател и вещер от руските степи Всевидял Оракулович Бъдносказцев. Види се, вещерът е считал, че търпението на сценаристи и актьори ще бъде безгранично. Остава и Вашето да е такова, млади момко, че да си дочакате надлежно 2315-ти епизод, без да се отбивате из пиратските заливи. Е, да… и да се надявате да не сънувате врани :D

 5. [...] предишната част, посветена на ефирни сънища с птици (големи бели, малки [...]

Leave a reply