Из дебрите на Сатурновата дупка

вселена под микроскопа

Свят пъстър, хора всякакви! Някои, щом наближи рождената им дата, просто сами се мятат в тая дупка, изгубвайки образ и настроение. Други са толкова залисани с подготовка на купон, че дори и да паднат в нея, ще се заемат да украсяват стените и с балони. Трети просто си попадат в дупка на всеки 45 дни, така някак… методично, през цялата година. Четвърти стават някоя сутрин и ей, така, изневиделица, хвърлят сънен поглед в огледалото и заключават “За нищо не ставам!”.


Все си виках, aма големи глупости пишат за тая дупка! Докато… не дойде и моя ред да я уцеля. Тая година нещо не тръгна като хората, с правилната сурвакница, на точното място. И пролетта този път даже не успя да се класира да дойде на 1-ви януари, както обикновено си идваше. Синигерите си останаха недохранени. И зимата някак не успя да осигури достатъчно сняг, че да скрие боклука, да се почувствам пречистена и освежена. Изобщо, благодатно време за астролози, които с ококорени очни ябълки предвещават, че има няма 40-45 дни до рождения ви ден, сте заплашени от попадане в психологическа мъгла и терзания на неудовлетвореност от себе си и околните. И в тая обстановка на, извираща някъде из дебрите на душата ви, тъга, в свят, придобил незнайно как убити (по особено жесток начин) цветове, остава само да чакате първия писък на новороденото! Да, точно така, ревящия червендалест вързоп сте Вие! (в случая бебето темерут съм аз :roll: )

sweet angry angel

Понеже не ми се чака още няколко часа (или дни) до предвещаното изпълзяване от дупката, отивам да чета какво ни съветват в древния справочник “ВЕДМА” (Вълшебства за Ежедневна Душевна Магическа Анестезия).

За да преминете през Сатурновата дупка по-леко, е добре да спазвате следните правила:

1. Не предприемайте нищо ново (рязане на бретон, леене на куршум – особено опасно ако не сте го правили досега, смяна на плоча на котлон)

Зависи, може и да са прави. Преди време така смених плочата на Раховец-а, че работеше като змей – само на 1, ама като на 4 :roll: То главозамайване може да се причини от прекомерно самочувствие, но и от прекалено ниско такова. Очевидно не е сега момента да започна тренировки по фехтовка, или шофьорски курсове! Ама що пък да не се пробвам като даскалица?! Ще си изпълзя от дупката за нула време, само очилцата може леко да са ми поизкривени (заедно с орбитите)…

класната

2. Направете усилия да се освободите от всичко негативно (тъщи, свекърви, балдъзи и пр. домашни любимци)! Не мислете за миналото, дори не поглеждайте стари снимки

За освобождаването – съгласна съм напълно (то, че не пише как точно е друг въпрос). Но точно пък аз, да не си гледам снимките!? Че аз ако по някаква причина не ги гледам, с такъв негативизъм ще се натоваря, че и рикша с два слона отпред не мож ма изтегли! А и как инак да разбера, че не съм мръднала, ама хич! :roll:

... и ученичката ;)

3. Почистете основно своя дом и изхвърлете всичко излишно и ненужно (NB! само не стари метли и съставки за отвари! начинаещите в занаята могат да причинят куп катаклизми от ентусиазъм)

Ами така е, стават грешки! Решил си, че вариш любовно биле, а то – слабителен чай (сена : зърнастец : алое в равни дози)! За целия ден, либето си остава плътно до тебе (и до едно друго място)… С изхвърляне на бельо също трябва да се внимава. Особено с гащи тип “щуро мАке”, които имат отпред два джоба… за пищовите.

дано не ме види майка ми...

4. Освободете се от излишните килограми и тревоги

Е, тук вече ме утрепаха! За някои може да е обратна зависимостта, ама при мен, колкото повече тревоги, толкова повече кила! Вещери ми било това, лечители и съветници. Има си правило “Внимавай какво вкарваш и гледай да “изкараш” колкото се може повече!” (калории, дами и господа). Много ми е тъпо да тичам, да ходя обичам, ама няма много време. В залите за фитнес ми мирише на пот. Но пък музиката и танците, танците!!!! Най-важното правило за топене на кила, обаче, е … любов! :oops:

зеленото слонче вляво съм пак аз...

5. Дори и да губите контрол, бъдете сигурни, че това е за кратко. Намерете най-позитивните моменти в живота и мислете за тях!

Как да не се усмихне човек! Просто не е за коментар. Няма по-истинска дъга, по която да стигнеш небето, по-здрава котва, която да те задържи на повърхността, дори и да клокочи лава под висналите ти крачка.

абитуриенти

6. Забавете темпото в работата. Отделяйте повече време за неща, които обичате да правите

А, не, такива да ги нямаме! Не съм виновна, че моята Сатурнова дупка се пада в края на първото тримесечие. Ако беше през лятото, няма проблем, забавяме темпове всякакви. Като видни вещери, обаче, поне може да си поразтегнем малко денонощието, да поразчекнем минутките на кристалните сутрини, с още неотворените пъпки на сливите. И разтягайки се в блажения следобяд, да отдалечим още повече залеза, че да остане време за любими занимания ;)

уроците на Фон Отворкова

7. Затворените помещения (офис, панелка, купето на колата) са развъдник на лошо настроение. Излизайте по-често сред природата

Вярно е. Когато из въздуха се носи аромат на умрели лебеди, не може да очаквате да ви споходят мисли за поле с цъфнала лавандула. Ветрилото не помага…

ох, жега

… Командировките из Европа, Африка и (евентуално) Азия, обаче, са чиста магия!

Вондо

Нататък има забележкa под черта:
“Ежедневно, на всеки 3 часа, смехотворна отвара по 15 глътки. Начин на приемане: присвити очички, изхвръкнали бузи и широко отворена в усмивка уста” :D

хм... тая отвара обикновено не е с цвят на мавруд

Затварям книгата с чувство на задоволство. Какво пък, друго си е човек да се чувства подготвен за утрешния ден! И над дупките също изгрява Слънцето, даже като си в дупка може по-добре да фокусираш лъчите му. И по тях, по тях, току-виж си излязъл на светло! Отивам да изхвърля широките дрешки, да разцелувам домащните любимци под мищниците и да си направя вечерната серия коремни преси. Пътьом ще метна един поглед на огледалото…

е, това вече не съм аз!

:shock: :lol:

6 Comments so far

 1. deni4ero on March 24th, 2013

  Диване! А мислех да те изненадам! Диване!
  Но, иначе, уникалнаааа!
  Честит рожден ден, каквото-име-си-избереш-лудо-маке! Все така прекрасна и щура да си и хич да не се връзваш на тези дупки! Те са създадени хора, които не могат като теб да виждат красотата на това, което ги заобикаля и само мънкят. А на тебе пожелавам повече моменти, в които да пълзиш, приклякваш, подтичваш и други физически упражнения, с които да ни радваш с невероятните моменти, които хващаш!
  Диване … а аз мислех да те изненадам … :клати глава неодобрително и леко нахилено:

 2. DSdiva on March 25th, 2013

  ЧРД, с искрени пожелания за пролет целогодишно!
  Че и знаеш кога да се пръкнеш, освен цялата останала щурявина, с която ни ръсиш като с блага вода :Р
  Сърдечни поздрави и весел, незабравим ден ;)

 3. Николай Цветков on March 25th, 2013

  Честит Рожден ден! :)

 4. Geri on March 25th, 2013

  Лю, виноват! Че съм диване, диване съм, но нямаш представа колко вироглаво :oops: Съвсем искрено недоумявам защо ме обичат хората :/

  Прегръдки и благодарности, Лю, Диве и Коко!

 5. San Antonio on April 3rd, 2013

  Хайде сега, оправдания.

  Че си диване — диване си, ама има и по-вироглави от теб — някое теле например :roll:

 6. Geri on April 6th, 2013

  Спор няма, сър Тони! Нали см оптимист и аз (като вас :P ) – винаги може повече!
  И на телето ще му дойде реда ;)

Leave a reply