Aqua nueva

ThinkPad T61

Забелязали ли сте, че в края на годината и особено в дните между празниците, времето и събитията сякаш влизат във фуния. Ускорението става толкова голямо, като че всичко недовършено и неизказано изведнъж решава, че няма начин да не се случи точно в този момент! Е, и тази година, фунията не успя да ме подмине. След като от няколко седмици надничам в един сайт и проверявам дали най-сетне са получили една машинка, на която бях метнала око, вчера събитията просто ме заляха.


За всичко е виновен… сър Карл! :P Аз си седях съвсем кротко зъзнейки в лаб-а, понеже пестим от парно по празниците и температурата в стаята ми е много подходяща за отглеждане на пингвини и тюлени, когато той ми изникна с новини от последния час относно мечтания тинкпад. Поочупи висулките около малкия мозък, погъделичка ледените блокчета, с които траках по клавиатурата и успя да пусне една струя топъл въздух, досущ като от духалката на шефа, която все по-своенравно движи реотаните си в която посока реши, че са окостените ти крачка…

В този сюблимен момент, когато а-ха да реша, че едно намиране на незамръзнал банкомат може да ускори процеса на затопляне, телефонът ми бипна някак предупредително. На вещиците са им вещерски и GSM-ите за ваша информация. Та съобщението успя да ми докара очи като лимонадени топчета: “От съображения за сигурност банковата ви сметка е блокирана!” :shock: Тия пък ОТКЪДЕ разбраха, че имам намерение да пипам?!….Хм, я, една топла супа първо. Такаа, после бегом в банката. Оказа се, че последният банкомат, от който съм теглила е имал сканиращо устройство (справка алфабанк ;) ). Много удобно, би възкликнал пестеливият ми съпруг! Какво по-добро от съпруга с меко сърце и блокирана карта по празниците :lol: Слава богу, никой нищо не беше пипал в картата, така че смело продължих с намеренията си – мечтите са си мечти, независимо от набезите на банкоматни хакери. В крайна сметка успях да стигна до магазинчето и след много кратък оглед (какво да му гледаш на това бижу!) си тръгнах доволно ухилена под зачервения нос, с новата ми играчка.

T61 & T30

Това са новата aqua и добрия стар mobi, който беше подложен на пълно изцеждане, горкия. Няколко години ми беше невероятно верен, с мен е ходил къде ли не, по какви ли не летища скенери са човъркали вътрешностите му, а той се държа прсто великолепно. Сега няма да бъде пенсиониран, а ще бъде поверен в ръцете на днешния рожденик, който смени централата на тийнейджърството със солидна 2-ка отпред :D

aqua & mobi

Aqua nueva е Lenovo ThinkPad T61 – любов от пръв поглед :) И нали юнашко сърце не трае, веднага се заех да разкарам ubuntu-то от него и да го осветля (за рекордните 15 минутки) с любимия ми debian squeezie. Вече втори ден не мога да му се нарадвам и съм на прибежки между печката и екрана, а цената е само едно изкипяло мляко и забравено на парното масло за бъдещата торта. Какви са тези проблеми при положение, че машинката лети :D

screenshot

В края на този много весел, много топъл и усмихнат рожден ден (да ми е жив и здрав китариста, да си запази великолепното чувство за хумор, музикалността, добротата и топлотата, с която обича и цени приятелите си! ), ви прегръщам от все сърце! Весело да си посрещнете Новата Година, успешно да я подкарате, да намирате време не само за работа, но и да прегърнете обичните си хора, и да завършите годината пак … в оная ускоряваща фуния! Вие си знаете вече, нали! :D

2 Comments so far

 1. turin on December 31st, 2011

  Честито на рожденика и честито на леновособственичката! Добра машинка, като дистрото. ;)
  Само между другото, ако банката е десека (мен поне от бан там ме караха) да знаеш, че периодично си правят такива гаргари – не са банкоматите проблемът, а персоналът.
  Хм, пък големичък изглежда – особено сниман рамо до рамо със събрата си мъник.
  ЧНГ, драга вещице! Надявам се да се видим догодина за фотохроники, обмен на магии и други подобни кафета и бири :)

 2. Geri on December 31st, 2011

  Много благодаря, Яска, за хубавите пожелания! Да ти се връщат такива радости и на теб, че и отгоре (като имам предвид двойния брой ;) )

  А от машинката съм много, много доволна засега! Върви леко, елегантно и безпроблемно. Да, малко по-големичък е от Т30, но аз го използвам вкъщи за настолна машина, та по-малка не ми стига :)

  Банката действително е ДСК. Май съм била права да не взимам чак толкова насериозно гаргарата, ама факт – чакам за нова карта сега.

  Честита нова година на теб и на цялата фамилия! Да сте здрави, пак здрави, и още повече радости и късмет да ви носи 2012-та! И да, непременно вече трябва да се видим, че Велин ще вземе мерки за физическа саморазправа с нас… ако се замотаем още малко :lol:

Leave a reply