Вещици и хобита

01_witch_pict3256u

Като гледам отдавна не съм се появявала на тази така любима честота. Ама то е поради факта, че трансформацията от фея във вещица може за известно време да зацикли, по ред причини. Една от тях е носталгия по безгрижния, розово-фейски период. Да не мислите, че е лесно за една пъстра гъсеница да се превърне в какавида, че и в пеперуда. Да не говорим пък за метаморфозата на поповите лъжички, весело пърполещи в локвата, които в един момент ги изненадват с поникване на крайници и изведнъж им се налага да излизат и на сушата.

02_witch_pict1895

Друга причина е изтощението от пълната мобилизация за справяне с порастването, придобиване на независимост и търпение. В периода на тази трансформация, на феите им се налага (временно) да стъпят здраво на земята, да се поотръскат от някои вредни емоции, изобщо – да помъдреят. Да се освободят от някои прекалено фантастични мечти, които в крайна сметка ще установят, че е много по-добре да заменят с далеч по-смислени и изпълними занимания, които могат да помогнат и на още някой да намери щастието. Освен забъркването на отвари, предсказване на бъдеще и тълкуване на сънища, вещиците обичат да намесват магията в съвсем простички, почти ежедневни дейности. Какви точно, сега ще пробваме да разберем ;)

03_witch_pict3092

СНЦ

Вещиците изпитват истинска страст към действения, активен живот. Абсолютно не става да се опитвате да ги затворите вкъщи, независимо какъв палат сте им предоставили! Искат простор и възможност да работят и да помагат на много хора! За тях, ако седмицата не е изпълнена с тичане по задачи (свои и най-вече на някой друг), мисловна гимнастика, съчетанa с физически разгрявки, в тях се натрупва неудовлетворение. При всички случаи, обаче, в края на седмицата ги обхваща един синдром, наречен “Съботно-неделно цунами” (СНЦ). Това обикновено значи, че се заемат с вихрени къщни занимания, като чистене, по-често от необходимото миене на прозорци (макар, че докато стигнат до долната част на прозореца, горната вече е хванала скреж), прелитане на къси (колкото позволява кабела) разстояния върху прахосмукачката, и за ужас на половинките им, тупане на килими (снегът освежава!). Следва прането, което е в количества, вещаещи свършека на водата за поне една седмица…

04_witch_pict8855

В резултат, в понеделника, вещичката е румена и свежа, пълна с енергия, и отново готова да спори с осмелил се да я провери контрольор, че не се е “абонирала” за автобус номер СА 12-05, а за ли-ни-я 76! И следователно, за всички возила, търкалящи се по трасето и.

Експериментиране

Вещиците имат богато въображение, което в повечето случаи се опитват да впрегнат в градивни действия. Това им дава вяра и хъс в правенето на експерименти от различно естество, например във фризьорството и козметиката. Не ви ли се е случвало да кажете, че фризьорката ви е истинска магьосница? Често може да ви докара до състояние да не се познаете дори. Или например в готвенето! По принцип, вещиците имат богат опит в спазването на рецепти, но това не пречи да се правят експерименти, като например да се замени безвкусния сладък пипер с далеч по-полезния за стомашно-чревния тракт лют братовчед.

05_witch_4324

Това, че после котката къса билетчета за членовете на семейството пред тоалетната, е съвършено случаен ефект.

06_witch_PICT8430

Друг любим елемент в готварството, подходящ за експерименти, е правенето на хлебни изделия с мая. И как иначе, като тук си има тънка магия! ;) Kато не знаеш заклинанията, може цяла нощ да си баеш, да поддържаш в кухнята температура на среднокалибрена сауна, да удряш метани на килимчето пред фурната, и … пак да произведеш прототип на боздуганите на Крали Марко,… пък макар и със стафиди и кодово название козунак :roll:

Разчастване и сглобяване

Вещиците са адски любознателни, обичат да бъдат добре осведомени във всеки един момент. Е, няма да ги откриете да бъркат отвари и едновременно с това да следят “Листопад”! Но пък държат да са в течение на текущите събития, особено природни феномени, катаклизми и необясними явления.

07_witch_pict4150

С тази любознателност, определено проявяват вкус към някои техничарско-инженерни дейности. Сръчни са и при наличие на непознат продукт на техниката, любопитството ги повлича да го опознаят добре (и отвътре, сред карантиите му). Да не говорим пък за уред, който прояви своенравност да не сработи. Нито една вещица не познава думата “неволя”, а “помощ” се използва в много редки случаи. Ако се опитате да проявите самоинициатива и да и помогнете, бъдете готови за лавина. Вещиците обичат да са независими и много, ама много трудно можете да ги накарате да приемат помощта ви (грози ви опасност за живота или най-малкото за някои жизненоважни органи, ако се опитвате да ги разглезите). Така, че при повреда никак не се колебаят да вземат нещата (считай отвертка, клещи, гаечен ключ, мистрия) в свои ръце.

08_witch_3703

В резултат се получават, ама наистина магически неща! Изгорялата плоча за котлона на Раховеца пак работи! Верно, само на 1, но като на 4 – това пък ако не е улеснение на домакинята. Почистването на филтъра за пералня, може да се превърне в артистично преживяване, като се изиграе сценка на всемирния потоп. Благоверният, ако успее да брадяса, докато помага с обирането на водата, може дори да се съгласи да играе Ной.

09_witch_pict9290u

Изучаване на чужди езици

Това е нещо, в което вещиците нямат равни! Нали си знаете, че правенето на отвари изисква музикален съпровод, така че никак не е рядка гледка вещица над котела, припяваща “Only Youuuuuuuuu…”. Но все пак, това с малко повече самочувствие и настроение го може всеки, докато … хе, вещиците могат да говорят езика на животните ;)

10_witch_PICT8181a

Три-четири подцъквания, протягане на ръка, семки (само безсолни, моля ви се!) и после:
- Тая катеричка ваша ли е?

11_witch_pict7410u

- Яяя, ама вий само на туй дърво ли ги храните? – мхм, виж че съм му издълбала “Love U”, като U-то е събирателно за всички У-мни птички и У-никални въпроси, които се задават в Шарколес в ранна сутрин :?

Игра с огъня

В сърцето на всяка вещица се таи вулкан. По-голямата част от времето и минава в опит за обуздаването му. От това подтискане, обаче, се получават ефекти на внезапни, наобуздаеми изригвания. Ако вулканолозите не могат с абсолютна точност да предугадят едно мощно изригване, освен по покачване на температурата, то за вещиците пред изригване е характерна особена конфигурация на торса и раменния пояс, известна като македонско Ф.

12_witch_P124362c

Поради вътрешното кипене, пламъчетата много често изхвръкват от очичките им и нещо непрекъснато ги гъделичка отвътре да правят гяволии и закачки. Това се отнася и за опасния миг, когато се влюбят. А те го правят често, ох! Една влюбена магьосница измисля какви ли не номера, обикаля Обекта на мислите си, дърпа опашки, отправя предизвикателства и едва, когато огънят избухне, усеща, че на кладата е не някой друг, а самата тя. Добре, че всички вещици са били погалени още при раждането си с перо от феникс, та успяват да се измъкнат от пепелта, да се поотръскат и да огледат пак света със светнали от любопитство очи. :)

13_witch_pict4616u

Сигурно имат и още много хобита, за които не знам. Неизчерпаема в разнообразието си е магията на живота. Но всичко, с което вещиците се заемат, се прави с мисълта за добро. С желанието да се направи живота на всички по-весел, по-ведър и … по-интересен ;) А, да! И да се сбъднат някои специални приказни казуси!

За доказателства, спомнете си приказките, които изобилстват от “лоши” вещици тип ККЗ. Да, ама ако не беше лошата царица-вещица (царят пък защо се жени за такава нагла жена, а?!! мъжже!), да измагьоса отровната ябълка, как щеше Снежанка да си намери най-добрия, най-състрадателния и прекрасен принц? Същата работа със Спящата красавица! И тя сполучила с избора, да не говорим, че си е преживяла толкова години в блажен сън, недокосвана от възрастови изменения и без да и се налага да използва крем против бръчки или каланетика.

14_witch_pict3838u

Иначе казано, светът е по-добър и по-интересен, ако успеете да пуснете щипка магия в ежедневието. ;) Тъй… това накрая май става за мантра на трансформацията. :roll:

До следващия път! ;)

10 Comments so far

 1. зори on January 13th, 2011

  Тия дни такова пърхорене на метла ми се събра, че… Обаче сега си врътнах 5-тото кафе за деня, дръннах го и успях да се съсредоточа над поредното ти творение. И зациклих на жабата още – якуууу!
  Ще и се порадвал още час-два и после ще се пусна по следващите :P

 2. deni4ero on January 13th, 2011

  прЪво: кво прави онва бирено шише там?
  второ: не виждам какво лошо има в солта, та не просветлиш в нея и врабчовците? Без сол не е вкусно!
  втрето: тая гъсеница още ми пълзи по гърлото, не може ли да излети като пеперуда?
  четвърто: нека да помисля
  пето: козунакът не е станал, щото се е чудел как да бухне около стафидите (следващият път без стафиди и да видиш как упражнения тип каланетика нема да са ти нужни)
  шесто: и т.н., и т.н., и т.н. …

 3. deni4ero on January 13th, 2011

  пръво а). и защо е празно?

 4. Geri on January 13th, 2011

  @зори
  Леле, ама ти да не си оглавила някоя хвърковата чета?! Колко кайвета кайш?!!!! Барем кратни на 3 гледай да са :D
  А, онова е сигурно жабок – гледаше ме периферно така и преглъщаше, та… :oops:

  @deni4ero
  прЪво: кво прави онва бирено шише там?
  запълва кадъра! Ми то не може хем шише да се надига, хем да се боядисва, хем да се щракат снимки

  второ: не виждам какво лошо има в солта, та не просветлиш в нея и врабчовците? Без сол не е вкусно!
  Ми не виждаш щото… прекаляваш със солта 8-) Смятам да ги просветля скоро в македонска наденица, обаче.

  втрето: тая гъсеница още ми пълзи по гърлото, не може ли да излети като пеперуда?
  Две чашки метакса – ако пълзи отвътре. Ако е отвънка – биеш и един чембер и полита!

  четвърто: нека да помисля
  Мисли, мисли… “ти не си котка, ти си… геврек!”

  пето: козунакът не е станал, щото се е чудел как да бухне около стафидите (следващият път без стафиди и да видиш как упражнения тип каланетика нема да са ти нужни)

  Да, бе! Следващ път няма да има! Имам си собствен козунак, отгледан, бухнал такъв един. И никаква каланетика, че ще вземе да ми се спихне :shock:

  шесто: и т.н., и т.н., и т.н. …
  това да не е “следва продължение” :roll:

  А, да! И хич не е празно, ми е пълно с омекотител… БъркАх гипс по онова време :D

 5. rossen on January 14th, 2011

  М да… Това си е жива дискриминация!!!

  Ми мъжете вещици що ги няма? Ний вещерите все на опашката…

  В много се разпознах само да ме светнеш онуй ф-то как се праи, че нешто не ми стаа…

  Смеят ми се и не ми се връзват…

 6. Geri on January 15th, 2011

  Ааа, моля, моля, има си обърнато специално внимание на мъжете-вещери ;)

  И гледай сега, как пак не внимаваш. Онова Ф става само за вещици. От друга страна, чак да ти се смеят… ти да не би по пижама да го пробваш!? :?

 7. deni4ero on January 15th, 2011

  не, сигурно е с ролки на главата :P

 8. Geri on January 15th, 2011

  еее, ма така кажи! ако е с ролки, Ф-то е в комбинация с точилка :D

  Роска, ще ти пратя вампирското ми наметало на помощ (онова от снимката по-горе) ;)

 9. rossen on January 17th, 2011

  Туй с ролките трудно ще стане щот по нова година решиш да се поизтупам за нея(новата година) и се подстригвах сам за първи път и… Бях забравил, че съм свалил приставката за дължина за да си оправя брадата и…
  Ще трябва да почакам поне 3 месеца за ролки ако не пипам пак машинката:)
  Пък и според мен по-важно е да хвана погледа (мръснишко-кръвнишки) другото са опции:)

 10. Geri on January 17th, 2011

  Ееех, скицо! И ти кандидатстваш за вещерица, щом сам се подстригваш! Че и с машинка! :shock:
  Пусни заявление до ЦИКЛОПИ. Може да те вземат за дегустатор-изпитател на отвари.

  Хмм, а за погледа, ще трябват тренировки, сухи при това, че де да знам после… какво ще с епохвалиш :D

Leave a reply