Mae-ashi на две

01_HB_PICT5844

Някога, след още две години, макар че като гледам как са се изпълнили над 73 страници със снимки, може и по-скоро да е :roll: , ще има да се чудя домейн ли да сменям, по-голям размер хостинг ли да си наема, или да си правя сървър, че да ме побере. Като си чета писаниците на миналогодишния прощъпулник, и за още една година ПАК не съм се научила на пестеливост. Въпреки, че започнаха по-често да се появяват разни късометражни, широкоекранни, хайку-попълзновения изотвътре, време им е да станат традиция :D

02_HB_pict0227u

И тази година намирах май повече отговори за себе си, отколкото възбуждах въпроси у другите. Но пък предизвиквах повече усмивки, отколкото преглъщах сълзи. Защото не е все изпълнена със светлина тази шепа, с понякога побелели от болка пръсти, и влажна от опакото ръка. Жестока съм, егоистична, че карах да страдат гномчетата, да се впускат в душевни терзания животинките, да се чуди и мае учителят Лин какво да им отговаря, но винаги се чувствах преродена след това. След като някак неусетно успяваха да поемат своя дял тъмнина и да я претворят в добро.

03_HB_PICT2559

Преди година убеждавах себе си, че choku все още търси образа си. Сега го виждам като трепкащо отражение в езерото на нимфите – всеки полъх на вятъра, приводнил се лист, гълъбите, натопили жадно човки, може да разбълника повърхността и да произведе друга картина. И всяка една е отражение на онази вродена хармония с природата, която ни изгражда, но не всички успяваме да уловим и задържим.

04_HB_1446

Някъде там, сред лилиите затихват концентричните кръгове на тъга, изгряват звезди щастие, охлюви пазят легенди в гънките на черупките си, а жабите каканижат вещерски клюки. Е,.., не е като да се бистри политика, не се сътворяват покъртителни стихове или разкази, но пък е пристан на добро, несравним с нищо друго по силата си да ми върне смисъла, вярата в себе си и усмивката. И то благодарение на вас, приятели!

На всички вас, които наминавате тук, намирате по нещо хубаво, в картина или дума, пишете, или по-често просто затваряте блога, но с усмивка… благодаря от сърце! :D

05_HB_PICT2555

И понеже нова година – нов късмет, реших да пробваме заедно една рубрика, за която в известен смисъл, преди повече от година ме вдъхнови Mari-ana (хихи, сега веждите и са се вдигнали до перчема :lol: ). Ще се казва “Предизвикателство по желание” (Мари, сети ли се? ;) ). Всеки от вас може да си пожелае някаква тема, да я изрази с една дума, с израз или цяло изречение, даже песен или стих, вие решавате. Моята задачка е да я изобразя в снимка(и), с или без думички или стихове. Започваме от днес, да видим чие ще е първото предизвикателство. :D

06_HB_KM3871u

Накрая (ама съвсем не са за накрая!!! :mrgreen: ), силни прегръдки и целувки за основателите и виновниците за появата на това чудо на дигиталната фотография, виртуалната реалност и неизживяното детство, choku-geri! :D :*^3

18 Comments so far

 1. deni4ero on April 1st, 2010

  рошава усмивка (тва за предизвикателството)

  Квото искаш наемай, само да си посмяла да го затриеш! някога … Мисли му!
  hug :*

 2. Geri on April 1st, 2010

  ей, ама готино сефтье! приема се :lol:

  Ахм, след тая закана, направо да му дойде на човек някоя палава мисъл… както е първи април :P

  hug^N

 3. DSdiva on April 1st, 2010

  Чудесно хрумване, Гери !

  Аз си пожелавам ” Обикновено чудо ” :)

  Весели празници, прегръдка !

 4. [...] Честит празник, Гери! [...]

 5. vilford on April 1st, 2010

  ЧРД и от мен!
  Блогчето да е като София – расте, но не старее! И да ти носи толкова усмивки, колкото и на нас!

  :-***

 6. Bia on April 1st, 2010

  Честит празник, Гери :) :*

 7. Michel on April 1st, 2010

  Честит празник, ей!:)

  А за палави мисли — колко щеш… Нещо веднага някакви палави еротики ми се завъртяха в главата, ама знам ли, как ще можеш да ги изобразиш с камерата… :-D :-D :-D

 8. LeeAnn on April 1st, 2010

  леле, с нескрито любопитство се присъединявам към темата на мишел.
  сега сме двама и трябва да почнеш от тази тема, щото сме мнозинство.

  Успех :)

 9. Geri on April 1st, 2010

  Смокини и черници! Докато поизляза да поразтръскам туфички и бодлички на слънце, какви палавости са ме заляли!!! (хм… човек, к’вото сам си направи… :shock: )

  Прегръщам ви щуро и горещо, Самодивке, Вил, Биа, Дачи и Мишел! Днес светлината тук изобщо не се побира в една шепа. Благодаря ви от сърце!

  Страхотно е, че ви допада идеята. Я, сега да си използвам ника и да въведа малко ред. Няма тука таквиз работи като мнозинства, щото Рошлето ще ме остриже до голо ако пусна някое предизвикателство пред нейното желание :lol:
  Инак, ще се старая да изпълня всички желания! Само, чеее… Мишел и Дачи, вземете поизбистрете малко любимата ви тема: “палава еротика” ли ще е, “хормонален щурм” ли… или нещо ПО-ПО-така (конкретно ;) ).

 10. LeeAnn on April 1st, 2010

  мишел да каже, щото той започна пръв, но на мен “палава еротика” си ми е екстра ;)

 11. Geri on April 1st, 2010

  Принцесо, това ухае на “то така си беше” :P
  Нo нищо, ако Мишел не добави друго, “палава еротика” звучи достатъчно предизвикателно :D

 12. Rossen on April 2nd, 2010

  ПОпаднах тук случайно (търсих снимки на рицари за сина ми) и останах повече от час…

  Благодаря ти за хубавото местенце:) Ще наминавам все повечко.

  Аз също имам една думичка – безвремие.

  И честита годишнина:)

 13. Geri on April 2nd, 2010

  Добре дошъл, Росене! :D
  Много ме стоплиха думите ти. Благодаря! Ще се радвам да наминаваш. А и думичката си я бива, признавам, няма да е леко ;)

  Интересно, как ме е свързал чичко гугъл с рицарите, но инак мястото с рицарски (и принцесешки) приказки е тук :)

  Поздрави и светли празници! :D

 14. Mari-ana on April 2nd, 2010

  Пак със закъснение, за което ще намеря начин да се реванширам. ;)
  Честит Рожден Ден, Handful of Light!
  Прекрасен си и в теб винаги намирам и радост, и утеха, и сила, и вдъхновение, и много, много усмивки! Никога не си отивай и никога не губи необятното си въображение и усет за красота и хармония!
  Гери, благодаря ти, за всичко!!!
  Много целувки и топли прегръдки! :)

  П.П. Първо – веждите ми се вдигнаха не до, а под перчема и усмивката ми беше до ушите. :P Второ – сетих се за какво пишеш, още преди да прочета въпроса, затова и се появи въпросната широкообхватна усмивка. :D И трето – може ли пак да се включа в предизвикателството? Въртят ми се 1-2-3 идеи в главата. ;)

 15. Geri on April 2nd, 2010

  Никога не е късно да се почувствам така топло, мило и лъчезарно напрегръщана и нацелувана! Благодарности от сърце, Марианче! :D

  хаха, знаех си, че веднага ще се сетиш, има си хас ;) Разбира се, че може да се включиш. Хич и за секунда не съм имала съмнения, че ти се мътят най-малко 1-2-3 идеи в главичката. Помни си ги, засега не ги издавай, че вече се заформиха цели 4 предизвикателства, все трудни. Да видим как ще се справя с тях ;)

  Целувки! :D

  П.П. Ееей, това по празниците най-много работа имат вещериците и това си е :?

 16. deni4ero on April 2nd, 2010

  Че кой е казал, че има почивка??????????????Ъъъъъъъъъм?

 17. Michel on April 13th, 2010

  “Палава еротика” си е идеално, пък всичко оставям на въображението ти!! :)

 18. Geri on April 13th, 2010

  Дообреее, и на мен ми харесва :lol:

  Очаквайте включване скоро ;)

Leave a reply