Go, Child!

Когато останеш насаме с мислите си и обърнеш поглед навътре, откриваш винаги, че сред гънките на собствения ти лабиринт, колкото и да е тъмно, се крият късчета светлина. Проблясват и те топлят, спасяват те, радват, дават ти кураж да продължиш и ти говорят. Винаги ми се е струвало, че техния език, тоналност и лъчи са нещо, което е дълбоко скрито, неразбираемо и ненужно никому, освен на теб самия. До момента, в който не се намериха точните думи и сърца, които също знаят, че тези светлинки съществуват и могат да огреят и стоплят и други. Те отвориха вратата (тайничко ;) ) и първата светлинка, крехка и потрепваща, побърза издайнически да се откъсне и полети.

Върви, дете! Танцувай с трелите на косовете, потопи се в небето, отплувай с речните нимфи, докосвай, оглеждай се в очите, цъфти и посей нови шепи светлина. А аз ще се опитам да те следвам.

Благодаря ви, приятели!

6 Comments so far

 1. Ему on April 3rd, 2008

  Айде аз да ти сефтосам първата публикация :) .

  Сефтос!

  Много хубава снимка. Представям си, колко си се гъзила, докато я изпуцаш.

  Поздрави Ему

 2. Geri on April 3rd, 2008

  Благодаря, Пиуе!

  Ами така сме … гъзарите. А пък някои си имат телефото… :P

 3. Дачи on April 3rd, 2008

  Аз ти благодаря! На добър час!

 4. elichka on April 3rd, 2008

  Ей, честито за ЧРД-то, за блога и за снимката!
  Кой е търпеливкото, който е следил полета на чадърчето?!?

 5. Geri on April 3rd, 2008

  @Дачи
  .. и дано има попътен вятър ;) :*

  @elichka
  Хеей, здравей, Мила Колежке-Весело-Остенче! Радвам се, че си тук. :D
  Ами търпеливката обожава макро снимки и е готова да клечи с часове и да дебне чадърчетата и всякакви други тайнства и същества от Малкия свят, които ще си напълзят тук едно по едно. Сигурна съм, че бистрата ти душа ще ги хареса :)
  Целувки!

 6. [...] че има начин хем да се чувстваш у дома, в собствения си малък свят, хем да споделяш нападенията на рошави мисли и още [...]

Leave a reply