Под дъжда

под дъжда

“Няколко души ми разказваха една история за хора, които са чули вълшебна музика в два часа сутринта, в първия ден на Новата година. Нещо повече, всички твърдяха, че хората са я чували отново на всеки осми ден след това. Описвали са много точно кога и къде са я долавяли.

dewdrop

Някои се смееха, приемаха случилото се за измама на вятъра, но аз не съм склонен да го приема или отхвърля без доказателства. Небето и земята са пълни с мистерии. Всички ние знаем историите за танцуващите девойки, които всяка сутрин сипят роса от небесната шир.

dancing trees

Може би в душите, които наблюдават от коридорите на небесата и виждат покоя на този свят, извира музика, призвана да дарява радост. И може би ние, които не успяваме да я чуем, сме оглушали от собствените си страдания.”

/Кобаяши Исса/

8 Comments so far

 1. deni4ero on July 5th, 2011

  Почти съм сигурна, че видях три девойки, вкопани в някъв камък …
  Видях и колко Ви глезят подопечните Ви в Шарколес, предлагайки Ви капка току-що кацнала роса от най-новия сорт Роса Белла(от пухкавия вид), и то не на какво да е, а на кадифено листо.
  Ако тази дискриминация относно предлагането на продукти в Шарколес продължи, сметам да си подам оставката, да вдигна шумотевица и да викна Спаска, щото стига е чела “Чудомир” в пещерата!

 2. ross_6a6 on July 6th, 2011

  Определено си много добра с водата…

  Нищо чудно 4е ги помлете на конкурса:)

 3. Geri on July 7th, 2011

  Рошле, няма как да не ни глезят, че току-виж изчезнала вълшебната изумрудена светлина, или пък гномчетата решат да се вдигнат на стачка и да откажат произвеждането на био-облицовки на дънерите, а не дай си боже нимфите решат да последват някой зловреден кифленски съвет и издигнат в средата на езерото с лилии МОЛ :roll: Контрол си требе навсякъде ;)

  Роска, благодаря! Хаха, “помлете” е много интересна нова думичка за моя речник :)

  И моля ви се, не викайте Спаска, че… ке ме издуа ветаро! :lol:

 4. зори on July 7th, 2011

  Бас държа, че Спаска обожава да джапа в кални летни локви, запалена фенка е на дъгите и гръмотевичните бури и с нетърпение очаква излизане на водния албум със снимки на Гертруд Великолепната :P

 5. Geri on July 8th, 2011

  Да, бе! Като те знам какво си гяволЕ, хич не хващам бас – изгубила съм го! Но с дъга или гръмотевична буря можем да я уредим Спасето по някое време ;)

  … и дано няма торнадо из прериите, не че не ми се иска да го снимам, ама не съм си взела Тото :roll:

  До скоро, банда! :***

 6. зори on July 9th, 2011

  Само умната с прерийните обитатели – никакви гонене на кифли ;)
  Весело изкарване!

 7. deni4ero on July 9th, 2011

  “и никакво гонене на кифли”, че в прерията се пуца на месо :P

  До скоро, шефе :)

 8. gost on July 9th, 2011

  Приятно изкарване в прерията и от мен. :)

Leave a reply