O Mar e Vento

01_pict4467u

Казват, че Вятърът е мой господар. Сутрин, погалва снагата ми, за да я накара да се протегне в нега и да поеме първата ласка на слънцето. Пак той, закачливеца, подръпва оглеждащия се лазур, сплита го в плитки и му връзва бухлата пяна за панделки.

02_pict4049u

Толкова пъти ме е удържал кротка като ледено огледало, а под повърхността ми кипи. И колко пъти ме е карал да бъда дива и буреносна, когато ми се е искало само кротко да люлея чайките на гърба си.

03_3938

Няма, не искам да е все така! Нима може морето да има господар! Толкова се дразня понякога… Само да погали настръхналия ми гръб и може да ме накара да полудея. Тогава ми иде да изтръгна вулкани от пясък. Загребвам с ненаситни талази и се хвърлям в лицето му, с побелели до скъсване мишци…

04_pict4433u

Искаш да ме развълнуваш, нали? Ето ме, връхлитам те, Духовит Ненаситнико! Искам те, улавям те в прегръдките си, поглъщам отново и отново дъха ти и го превръщам в кристална пара. Кой е Господарят сега?

05_pict4419u

Не си ли щастлив в обятията от тюркоаз? Не искам да те пусна, сладък миг! Не и преди да се втурнем обезумели и ненаситни към скалите.

06_pict4377u

Може ли някой да спре вълната пред брега, в който тя избрала е да се разбие… Боли ли? Разбиваме се в милиарди кристалчета, съвършени сферички, сляти въздух и вода. Скалите са затова на пътя ни. Ако не ни разделят, ни помагат да се слеем завинаги.

07_pict4399u

Птиците изпъват крила и се хвърлят срещу нас с неистови писъци. Чудех се, дали от болка или пък в екстаз. Попитах ги. “Наслада е да усещаш битката на две стихии!” – ми отговори една сива чайка и се хвърли от скалния ръб. Нима не я беше страх?! “Две стихиии – винаги заедно! И в битка, и в страст не могат една без друга!”

08_pict4472

Още се носи последния писък над кипналите води, с едва доловимите думи, които ме карат да утихна. Отслабват стегнатите възли на вълните. Задъхан, Вятърът вае водата, която омаломощено го близва с бели езичета. “Искаш ли да тичаме до брега? Не е далеч – примамливо шепне над пяната – Там, на пясъка има хиляди мидени черупки и камъчета. Искаш ли да погадаем?”

09_3841

“Ще ги обгърнеш, ще ги завихриш в пяна и ще ги разстелеш върху пясъка – да видим какъв знак ще изпишат. Дали и утре заран ще се вкопчим буреносно един в друг или пък… ще се полюшваме в сладка прегръдка в залива”…. Иска ми се да не го слушам, искам да продължа да бушувам, да задуша този сладък шепот в бученето на вълните! Но брегът е така близо, толкова красиво проблясват песъчинките – рожби на скалите, горките жертви на нашата битка милиони, милиарди години. А дали е битка или игра? Глупаво пернато, как ме размъти само!…

“Ела! Вплети ръце в пяната на косите ми и да доплуваме до брега”.

10_pict4243u

24 Comments so far

 1. Зори on September 7th, 2010

  Аз ли съм мръсница или ти ни пускаш твърде двусмислени истории!???
  И не се оплаквам – харесват ми :) – просто се чудя и си питам.

 2. Geri on September 7th, 2010

  И двете :lol:

 3. Зори on September 7th, 2010

  Знаех си :P
  Тогава може ли да ми кажеш къде се е затрил един фар и едно езерце в скалите :)
  (неофициално – това си е чиста проба “искам още”, защото ми е толкова тегаво графичето, че малко неща ме карат да ставам сутрин)

 4. Geri on September 7th, 2010

  Ехее, то да беше само един! И езерцето… а бе, да не би и ти да си надничала от раницата, заедно с Herr Karl?

 5. Зори on September 8th, 2010

  Виждам, виждаааааам…
  Аре, Слънце, моля теееее!

 6. deni4ero on September 8th, 2010

  ” … кротко да люлея чайките на гърба си …”
  моля те, не се сърди, нека да се посмея … Що за гърбище имате Гертрудова? За това ли заменихте тъй охотно ласките на зеления мъх в шарколес? Да се гаврят с достолепния Ви …хмм … гръб чайките? Тези фалшиво кресливи пернати, които не разбират от ‘чиба’, а само каканижат и говорят за страсти?
  покорно се извинявам, но чувството за гавра надделява и продължава, едвам го удържам, за тва само невинно-ЛЮбопитно ще попитам – абееее … приятелката на Духовиятия … що не се пробваш в еротични прози, разкази, поеми?

  Спирам и много се извинявам! Коленепреклонно моля за прошка! Усещането е страхотно, което си представила! Невероятно! Чак ми иде да го грабна бате … ама е на работа …

 7. Geri on September 8th, 2010

  Извинени сте, Ваша Непринудена Рошавост, само ако сте грабнали бате тутакси от вратата! :***

  Ееей, ама ти па как ме разсмя – не е истина, значи! :lol:
  Те, чайките, не разбират от “чиба”, а само от “риба”. По природа са адски любопитни, не знам какво не им одобряваш ;) Лекички, пуфкавички и хич не му натежават на гърбището на… лирическия герой. Който пък си няма нищо общо с разните там вещици, отваро-забъркватели и съновмешатели от мъхестата гора :D

  И понеже невъзнаградено любопитство няма – всъщност, оная приятелка отдавна си пише еротична полупоезия-полупроза, че даже и тук ;)

  Обаче, евала за въображението ви, девойки! Къде и как я усетихте толкова еротика тук… :***

 8. Geri on September 8th, 2010

  И я, чакай да питам. Вместо да ви витаят палави мисли за награбване, някой да има в бохчичката ППЖ за изпълнение? Че ми остана май само това на Марианка, което засега доста ме затруднява… :)

 9. Зори on September 9th, 2010

  ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, еротично ППЖ си просиш май?

 10. deni4ero on September 9th, 2010

  ама, разбира се – ППЖ-то е твои снимки на плажа ПРЕД (пред) обектива. По възможност усмихната, нахилена, чорлава, смееща се, с пясък, без пясък и побързай, щото идва дъжд!

 11. Geri on September 9th, 2010

  :oops: край, до тук бях! по-добре да вземе да завали май :D

 12. Зори on September 9th, 2010

  Да завали и ППЖ-то ще е мокро:)))
  Може ли “Даровете на лятото” – и без паЯчета, лазещи по цветенца, не че не са ми любими…

 13. Geri on September 9th, 2010

  Засега – само сухо :P

  за мокри фанелки, обърнете се към мъжката част от читателите :-!

 14. Nick Angelow on September 9th, 2010

  ха, мъжката част като участници ли я гласите или само като зрители? че като гледам как сте я подкарали, още малко ще поискате и в свалянето на мокрите неща да участваме.

  а имайте малко милост, де.

 15. Geri on September 9th, 2010

  само като ценители, Нии! и като фотографи :P

  милост? иска ти се ;)

 16. Зори on September 9th, 2010

  @ Nick

  Nick, това е ужасно сексистко отношение :P
  Като представител на женската аудитория декларирам, че би била прекрасна гледката на мокра фланелка върху стегнати мъжки рамене ;)

 17. Nick Angelow on September 9th, 2010

  хайде сега, оправдания — мокра фланелка върху мъжки рамене. късно е, чадо, мандалото хлопна — да бяхте се уточнили още в началото :D

  и какъв сексизъм ви гони не разбрах?! толкова бях възпитан :(

 18. Зори on September 9th, 2010

  @ Nick
  Хлопнало било мандалото – такъв як дъждец се сипна преди малко, пълно беше с мокри фланелки, ма кой да снима ;)
  Споко, Nick, закачах се. Видя ли луничавата сладурана как ни завъртя номер – няма мокро, няма сухо…

 19. Nick Angelow on September 9th, 2010

  за тези мокри фланелки, за които ми хортуваш, бият през ръцете, ако снимаш. и то с обвинение в сексизъм.

  а луничавата сладурана само това чака — да ви извърти някакъв номер. ама тя не е виновна — вие сами си го търсите :P

  а сигурна ли си, че това са лунички — на мен повече ми приличат на дупки в шапката :D

 20. Зори on September 9th, 2010

  тцъ, лунички са и вероятно още има леки следи от “даровете на лятото”, ма Гери така се е покрила и се прави на заета, че ще я видим чак къде средата на декември, когато вече ще може да си ги класифицира както си ще ;)

 21. Nick Angelow on September 9th, 2010

  тцъ, не са лунички да знаеш.
  а за декември месец се оправяйте с нея.
  и я да те хвана на сексистка тема, като отвори дума за това — само девойки искате да виждате, нали? това мъжете за нищо ги нямате — само ако са с мокри фланелки по стегнати (забележи — стегнати) мъжки рамена, тогава може И да им обърнете внимание, а?

 22. Зори on September 9th, 2010

  Nick, прав си – абсолютно сексистко е това със “стегнатите” МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ!
  Истината е, че принципно основното изискване е за мъжки ;)

 23. deni4ero on September 9th, 2010

  четейки последните коментари, забравих откъде се тръгна и какъв е постът за такива коментари … а то било морето … и въобще не си и помислям за гърбът-люлейка на чайктие на Гери … сексисти такива

 24. Зори on September 9th, 2010

  Представи си кво щеше да стане, ако Гери беше постнала снимки на некой океан …

Leave a reply