Контрасти

01_pict3440ubw

Харесва ми контраста. Рисунъка на сянката – скелет на светлината. Границата, в която смеха преминава внезапно в тъга и оставя очите да тънат в мъглата на недоумението. Онази рязкост, която нахлува изневиделица и оставя след себе си настръхнали мисли и оголени нерви.

02_pict2907ubw

Обичам различията, промените, преливката на настроения. Научих се да не тъна в очакване и дай боже никога да не свикна с изненадите. Пристрастих се в гадаенето, в сладката тръпка на въображението, когато си представяш какво има зад сянката.

03_bw_pict4169

Подредеността започна да ме дразни. Търся да намеря частицата, предизвикваща внезапния взрив на хаоса, който преобръща деня и оплита мислите. Макар, че не винаги са сладки часовете, в които се опитваш отново да ги подредиш, да изтегляш всяка нишка със закачените за нея емоции, докато не са се мумифицирали от времето.

04_pict7079

Рутината ме погубва. Едни и същи думи, едни и същи форми, оразмерените стени на ежедневието… И една и съща нежност. С какво сукно се е наметнала душата ми, че така да се задушава и да има нужда от взрив! От прехода между обожание и безразличие, между внимание и забрава, между крехкост на цвят и безпощадни бодли.

05_bw_pict3791

Научих се да търся контраста, различното в другите и най-вече в себе си. Дали ти ми подсказа пътеката, с твоята очарователна нееднозначност и непредвидимост, която обожавам. Остава ми да разбeра как да се подготвя за амплитудата на настроения, да свикна да преболявам денивелацията. За сметка на това, природата ми е дала гъвкавост. Всеки път, когато Слънцето изскочи зад облаците, ослепявам, но само за миг. За да се зарадвам на небето още по-силно след това.

06_sky_pict6613bw

8 Comments so far

 1. Karl von und zu Gossinger on August 18th, 2010

  ooops, one more In-Yan essay?!

  well-done, fairy, well-done, i like it :D

 2. Николай Цветков on August 19th, 2010

  Отново много приятни снимки и текст. :-)

 3. Кремена on August 19th, 2010

  Страхотно, Гери! Така си представям аз човека, който държи живота си в своите си ръце, търси предизвикателствата и им се радва, защото те са начина да докаже своята стойност пред себе си. От контраста се страхуват слабите и инертни душици. Силните приемат и черното, и бялото и Създават…

 4. Зори on August 19th, 2010

  Когато събереш контрастите – откриваш цялото, Ваше Вълшебничество…
  Красиво пишете и поетично снимате :)

 5. Geri on August 19th, 2010

  @Herr Gossinger
  … Само в мълчанието има слово, само в мрака – светлина… Хер Карл, изключително се радвам, че сте харесали поредния Ин-Ян изблик. И направо ми гъделичкате самочувствието с това “fairy”… като се има предвид, че всяка вещица на младини е била фея :oops:

  @Коко
  Благодаря! Тези дори и аз си ги харесвам :lol:

  @Креми
  Еех, понякога така се държим с него (живота), че да се чудиш прегръщаме ли се или се борим като пехливани на селски панаир :D Инак, това за доказването пред себе си — много си права! Благодаря за милите думи!

  @Зори
  Мислиш ли?! А като го откриеш, дали спираш да препускаш по ръбовете на контура?
  Благодаря! А вие проникновено умеете да четете между пикселите, Ваше Ангелско Озарителство…

 6. Зори on August 19th, 2010

  Все по-силно търся все по-остри ръбове, нюансите на сивото са толкова много, а цялото отказва да застане мирно в поза за съзерцание ;)

 7. Geri on August 19th, 2010

  Хаха, образ! Пожелавам ти от сърце все така цялостно да вибрира и да си губи очертанията :D

 8. Зори on August 20th, 2010

  Да ти се връща :)
  А ти и с цветовете добре го докарваш ;)

Leave a reply