Изненадки, а?…

“Внимавай какво си пожелаваш!”

01_pict3471

Случвало ли ви се е да ви изненадат в най-подходящия момент? Късмет или не го наречете, ама на мен често ми се случва. Така и тази сутрин, докато се чудех как да разбълникам утайката от неприятни емоции, отлежаващи на дъното на светлата ми душа от вчера, засякох един предмет на бюрото си, който със сигурност не е бил част от работния ми интериор до тази сутрин! Кутия… каква ти кутия – цял кашон! Завързан изискано с алена панделка.

02_pict3488

И вътре, какво мислите?… Огромни залежи от няколко вида носталгични сладости, най-вече бонбони ЛАКТА, с умерени примеси на карамел-Му и някакви други (още ги изследвам ;) )!

03_pict3472

Наистина си беше за съжаление, че нямаше кой да ме снима в тоя момент. Опулих очи поне колкото на оная катерица от IceAge при опитите и да се измъкне от тесен дънер :shock: ! А докато аз издавах нечленоразделни звуци, колегите гледаха доволно сеир и чакаха кога ще могат да помогнат с лактата.

04_pict3473

Обаче, не бяха само бонбоните! Сред лъскавите лакомства се мъдреше ей, този кръвожадно изглеждащ сладур:

05_pict3477

… Пазителя на лактата, Алактстраза! Сега вече доволно се е разположил с озъбена муцунка върху дяволско червения ми (и своенравен) външен диск :D

06_pict3475

Трябва да ви призная, че извършителят на изненадата ЯВНО ме познава добре, защото адски си приличаме с този дзвер! И по нрав, и по цвят, и по поглед изпод веждички, и по телосложение (особено ако му махна крилцата), и по фъргане на огин :D

07_pict3493

И понеже ама хич не се съмнявам, чий е идейния замисъл на начинанието (да ми вдигне веждите до подстъпите към фонтанелата!)…, единствено чакам да си изясня подозренията за един ятак, който би помогнал на територията на лаб-а… Девойко!!!!!!! КАК можа да ми спретнеш такава щура, невероятна, страхотна изненада! Направо … нямам думи! Едните снимки ми останаха!

08_pict3490

Ааххм… и лакта има още, де ;) Който има път към лаб-а – да мине, да го почерпя :D

П.П. Ееее, Зори! Побърка ме тотално! Благодаря ти, душата!!!:D Гуш от сърце! :*****)

18 Comments so far

 1. anita on July 14th, 2010

  Ах,…Сис,припаднах от смях…:) А пазителя на лактата е very Cool…Само дето лакта вече не остана за… Ана!!! Колко е хубаво да имаш такива приятели… Ах!!! Целувки :***)

 2. Geri on July 14th, 2010

  Споко, Сестричке! Ей, сега пъхвам в едно пликче доволно количество да ти донеса в събота! :lol:

  … хм, а бе не знам от какво е, ама всичките ми приятели са все такива – любители на големи изненади! :D

  Целувки и за теб! :****

  И много поздрави и целувки за Зори от Ани и от всички въглехидратни маниаци в лаб-а :P

 3. Зори on July 14th, 2010

  Моля, моля! Пак аз виновна. Изобщо не съм оставяла нищо на бюрото ти :P Кой знае какви лабораторни духове сте си завъдили и са ви гледат сеира.
  Според изследванията на института по “Краткосрочни завръщания в миналото”, публикувани преди няколко дни някъде в нета: “съществувал още един вид бонбони лакта (в прозрачна опаковка), които вкусово се доближавали в много по-голяма степен до истинските,но производителите на тази магия още не са идентифицирани”.
  А, ако аз бях ти спретнала тази изненада – щях да приложа и станиолчета за пръстенчета, защото опаковките на някогашната лакта имаха и това свойство;)

 4. Geri on July 14th, 2010

  Да, де! Така ще кажеш ти… А и лабораторното духче дълго се борИ по допирателната да избяга :D

  Пък според изследванията на тукашната лаборатория за “Музика и гледки на въглехидратното опиянение”, тези в прозрачните опаковки изненадват с лактен вкус, въпреки че на пръв поглед твърдо приличат на карамелено-с”Му”-чещи се. Както каза Gingersucker – най-новата реклама на карамел-Му е:

  “Едно парченце … и си там (на фона на звук от зъболекарска машинка)” :lol:

  П.П. хмм… ти да не би да си оператор на скритата камера на лаб-а? Още с първата лакта опитах да намотая на пръстенче опаковката :) :) :)

 5. Зори on July 14th, 2010

  Подозирам, че е любопитничко това духче и се е позавъртяло край теб, та не е било сложно да го прилъжеш с някой и друг бонбон и сега се прави на “природосъобразно – демек враг на бонбоните”, за да не му отнемат разрешителното за отряда на Щирлиц ;)

  Пробвай да предложиш на Gingersucker таратор – да видим кво ще измисли :P

  И не си падам по камерите… много. Вероятно двете сме еднакво шантави – припомних си как си ги избирахме по цвят – най-много ми харесваше зеленото, но най-често имаше само златно и сребърно.

 6. Geri on July 14th, 2010

  хахааха, е днес даже таратор имам в хладилника :lol: Ама нямаше нужда от него, съвсем младежосъобразно си хапна от всички видове бобони.

  Май май… сме си еднакви шантавели наистина. Тези, по-пъстрите станиолчета си спомням, че бяха по-стария вариант. После само в златно и сребърно взеха да ги правят.

  Дай да не отваряме тема за едновремешните вафли “Морени”, че… съвсем ослюнчихме ефира :P ~~~

 7. Зори on July 14th, 2010

  Правилно стига дъвкахме тая тема – какво става с ППЖ-тата – имаше няколко мнооооого интересни?

 8. vilford on July 14th, 2010

  Май и на мен ми трябва един такъв дзвер, да ми пази шоколада. Но като си знам лакомията, ще ми трябва вариант, който ми пуска висок волтаж (предупредително).
  Ама е страхотен чаровник!!! :)

 9. Geri on July 14th, 2010

  @Зори
  … а пък цветните станиолчетата от байкалчетата (прототип на десерт “Родопче”) ги изглаждахме с лъжица между листа на списание или вестник :D

  @vilford
  Хъх! Това ще да е някой роботизиран дзвер (инженерна му работа, ееей!). Ако ли не, може да се пробва с кръстоска между Зевс и Ламята Спаска – да бълва светкавици :)

  Абе, я, си лапайте на воля! А и Марианка нали писа, че е полезен!

  П.П. ППЖ-тата са в лятна ваканция :P

 10. Зори on July 14th, 2010

  Ауууууууууу, думата “ваканция” можеше да я спестиш, щото сега верно олигавихме ефира – съвсем скоро ме споходи спомен за висенето пред една селска сладкарница за боза, която докарват 2 пъти седмично. Сега боза бол, ма … никакъв интерес – май е време да спретна тематично парти “баничка с боза и лимонада с тулумби ;)

 11. deni4ero on July 15th, 2010

  ъъъъ …аз само да попитам … тук ли е кварталното сладке?

 12. Geri on July 16th, 2010

  Само временно :P
  Вече спазваме диета – само на сладолед ;)

 13. deni4ero on July 16th, 2010

  тъкмо се присламчих и бързате да затваряте … тц, тц, тц, тц, тц, тц, тц … нема да прокопса дълго тази сладкарница така … ъ-ъ!

 14. Geri on July 16th, 2010

  споко, душата златна! ще я направим пътуваща сергия. представяш ли си какви къдели розов захарен памук ще се заточат, раирани захарни пръчки ще подрънкват в плетени кошнички, а ярко-захаросани пернати ще надничат из купчинките шарени бонбони… Само не разбрах, наливното питие какво ще е: боза или бира :roll:

 15. deni4ero on July 16th, 2010

  боза, разбира се, що за въпрос

 16. Geri on July 16th, 2010

  :P :mrgreen:

 17. DSdiva on July 19th, 2010

  Пхахахах, браво бе, и пазител на тия бонбонки си имаш, то верно, и на мен ще ми трябва такъв, ама може ли да си поискам да е някак по-син, и по-голям и по-яростен…и не ме е страх какво си пожелавам !

 18. Geri on July 19th, 2010

  Аммми, това направо си прилича на вълната на Хокусай, Дивке!!! Какъв ли въглехидратен залеж трябва да пази, а?! ;)

Leave a reply