The Lab

01_LAB_IMG_9790

Когато предишния път ми се случи да съм част от такава реформа, някак си не съм я чувствала така дълбоко и осезаемо. Сега е различно. Четиринадесет години тази сграда е събирала мечтите ни. Била е онзи съд, в който всекидневно сме смесвали особените съставки на всеки характер, пиперливи или ласкави думи, гневни или смеещи се погледи, потока на идеи и контравъпроси, за да се превърне всичко това в една сплав, способна да съгражда, да твори.

02_lab_PICT5638

Утре е последния ден на съществуването и. Не, не… съвсем не искам да звучи така сакрално. Институцията престава да съществува под тази форма, но ядрото и, хората, онова кълбо, оплетени в работа и споделеност, съдби – остава! Остава дотогава, докато ни има и нас. Твърде много ни е дал лаб-а. Много съпричастие, много работа, увереността, че до себе си винаги имаш ръка, готова да ти помогне. Доста трудности сме преодоляли, но и много съвместни радости сме изживявали, не просто като колеги, но като истински приятели. Много споделени мигове, без които нито работата ни щеше да успее, нито да го има това удовлетворение, с което сега поглеждаме назад.

03_lab_PICT7654

Нито пък надеждата, с която отваряме новата страница пред нас. Какво ще нахлуе през отворения прозорец, откъдето наднича бъдещето?… Е, да, няма да носи знойната светлина на есенно изобилие. Но каквото и да влезе, знам, че ще го посрещнем подобаващо. Защото сме се научили да работим, да се борим и да градим заедно…

3 Comments so far

 1. Краси on June 30th, 2010

  Снимките ти са красиви, за разлика от това, което се случва при вас.

  Прозорците…хм…смятам, че най-правилното им предназначение е приложено в Бергмановото “Смътно като през стъкло”. Но това няма значение.

 2. Зори on June 30th, 2010

  Знам колко воля и хъс са се приютили зад тези прозорци, чувала съм за великолепни човеци и отлични учени. Може да е смътно бъдещето ви, но съм убедена, че имате още много за вършене там. Късмет!

 3. Geri on June 30th, 2010

  Лелин, благодаря за хубавите думи! Случването доста често е нещо, което не зависи от нас. А виж, да го превърнем в красиво, поне можем да опитаме. При всички положения, за да стане е нужна светлина. Затова прозорецът ще остане широко отворен.

  Зори, това ни е силата – човеците. И аз вярвам като теб, че не сме (си) казали всичко все още.

  И наздраве!
  Днес ние в лаб-а празнувахме заедно! :D

Leave a reply