Бижутерия “РОСА”

01_FFaqua_PICT2269

Здравейте, здравейте и хубавейте, скъпи гости, великолепни клиенти на “Златен жълъд” – нашата къща за луксозна бижутерия и аксесоари! Както знаете, а може би малцина от вас все пак не са запознати и ще имат щастието да надникнат в нашия малък красив свят за пръв път, нашата бижутерска къща е единствена и ненадмината далеч отвъд пределите на Шарколес.

02_FFaqua_PICT7777

Днес на вашето внимание ще представим най-новите изделия, родени от музата на джуджета от сдружение РОСА. С настъпването на есента ежедневната им работа започва все по-рано, още в тъмни зори, тъй като това е най-подходящото време за осъществяване на техните творчески идеи и изява на ваятелските им и конструкторски качества.

Ще започнем с последните модели обеци, аксесоар без който нито една клиентка на “Златен жълъд” не може да излезе на улицата. Особено пък в мъглив есенен ден, когато е задължително да има нещо закачливо, проблясващо във вас, да улови крехките слънчеви лъчи. Нещо като този модел “Елхова сълза” например.

03_FFaqua_3080

За дамите, които обичат обеци с клипс, предлагаме тези семпли, но ефектни перлички – “Целувката на мъглата”. Направени от висококачествената, еластична и светопречупваща материя, патент на РОСА. Обеците са леки, ефирни, много лесно се свалят – достатъчно е само да се докоснат до нещо достатъчно топло, като устни например…

04_FFaqua_pict4425a

Да преминем към пръстените, толкова нужни, когато ножът опре до кокала и се налага да вземете съдбовно решение да се лишите от така сладката свобода, за да я замените с уют и възможност за редовни тренировки … по словесна борба за голий жИвот! Един възможен избор е моделът “Орлов нокът”. Както подсказва името, майсторите джуджета са вложили загатването, че е необходимо да се носи на ръка с достатъчно ясно изразен маникюр.

05_FFaqua_pict6503

За тези, които не държат на ноктестата агресия, а искат да подчертаят, че вярват в съвършенството на закръглените форми, предлагаме моделът “Овален сън”. Изпълнен е на подложка от фино пресован фиброхлорофил, като в зависимост от обиколката на пръста и предпочитанията, има разновидности с една или с две перли.

06_FFaqua_pict4471

Особено майсторство се изисква в изработката на украшенията, чиято цел е да подчертаят изяществото на женската шия и деколте. За никого не е тайна каква е притегателната сила на тези участъци от анатомията, за който майсторите от РОСА много умело са подбрали материал и композиция. Огърлиците с кодово название “Зърната на нимфите” са изработени с различни по големина сфери от симфорикарпосин – лек, гладък, непрозрачен материал, с млечно бял до много бледо резедав или жълтеникав цвят. Гарнира се чудесно с аквадропин, чиято кристална прозрачност дава сиянието на огърлието.

07_FFaqua_pict4440

08_FFaqua_pict4444

Едни от най-търсените артикули на РОСА са изработените на специална подложка мрежовидни огърлици. Преди много години бе подписан договор за съвместна разработка между джуджешкото сдружение и Задругата на паякообразните в Шарколес. За този сезон предлаганият артикул се нарича “Очите на Арахна”. С такова бижу вие не само ще бъдете всевиждащи, но и няма начин да остане някой, който да не ви е забелязал.

09_FFaqua_pict3108

Ето и два модела брошки, които някак си остават недостатъчно забелязвани от дамите в крехка възраст, макар че това не са бижута само за стари градски цинцифуции. Ето например, брошката “Перата на дъжда” спокойно би могла да се пригоди за шнола за коса.

10_FFaqua_2423

Е, това трудно ще си позволите да направите с шедьовър като тази самотна перла, изискано оставила нежни власинки да проникнат в нея, като всяко напористо начало. “Сферата на живота” със сигурност би отивала на изискани дами, които са познали вкуса на битието (с всичките си сетива).

11_FFaqua_PICT2405

За край на нашата рекламна пресконференция сме приготвили два модела със специално предназначение. Това е нашият поглед напред, в близкото абитуриентско бъдеще, когато всички ще се втурнат да търсят тоалети и аксесоари за своите, изведнъж оказали се на прага на живота, деца. Това са два модела изискани дамски тоалети, инкрустирани по начин, който само РОСА може да сътвори. Единият носи многозначното име “Латино” – зашеметяващ цвят, раздвижена кройка и кристален детайл. И не се бойте, че по време на някоя салса стъпка фините капки могат да изпопадат!

12_FFaqua_pict4476

Ако предишният модел беше подходящ за пишни и темпераментни брюнетки, този, наречен “Аврора”, е предназначен за крехките блондинки. В такава рокля, вие ще бъдете като зора, която на никой няма да му се иска да се превърне в ослепителен и жарък ден, и да загуби ефирната си свежест…

13_FFaqua_pict5161

Скъпи гости! Радваме се, че с вашия интерес и търпение станахте част от представянето на есенната колекция на “Златен жълъд”! Очакваме ви в нашите магазини в Шарколес. Имате още малко време за топлите есенни промоции – има-няма около две седмици – след което внезапно някоя сутрин ще ви изненадаме с новите си изящни и кристални зимни модели! :D

5 Comments so far

 1. deni4ero on November 17th, 2009

  хахахахахахахаххахахахха
  а сега сериозно – поръчвам си онази изящна самотна перла на зеленото листо … ще ми отива на гарвановорусата коса и тъмносините ми очи! както и на изящната ми шия!

 2. Николай Цветков on November 17th, 2009

  Аз съм лаком. Може ли от всички по едно? :-D

 3. Geri on November 17th, 2009

  аа, Дени, прочетох аз, че нещо си сменила интерфейса и при така зададените цветови параметри, направо ми иде да им направя специална поръчка на джуджовците за нещо по-по-така ;)

  Кокооо, лакомията ще ти пробие на теб ушичките, хееей! Сега като се замисля, тия джуджета май за пиърсинг не са чували, бе – егати изостаналата гора!

  ахм… освен да ги искаш за подаръци?! ;)
  бреее, дай боже всекиму толкоз…(и таквиз) заслужили другарки! :D

 4. Николай Цветков on November 19th, 2009

  Лаком съм. Ще си ги колекционирам. Пък може и за подаръци. ;-)

 5. [...] за да щракнат росата. Или дебнат удобен момент. Като Гери. Аз съм от мързеливите и за целта ползвах [...]

Leave a reply