Фоторазходка и бира

Като види човек такова заглавие, веднага се досеща поне за един от участниците в събитието ;) . Та миналия четвъртък решихме да се видим и да поШТракаме заедно, както се бяхме уговорили с Краси и Ему. Както ни става навик напоследък, тези разходки винаги започват с посещение на Фотопавилиона, като обикновено Ему е мераклията за някоя нова джаджа, този път, обаче, аз се сдобих с UV-филтър за Дейна. След това поехме в посока Южния парк, като по пътя темите се въртяха около снимането, що е то “сапунерка”, Pink Floyd, фендери (тогава разбрах какво е това животно, че не знаех :) ) и други неща.

С Ему веднага се опитахме да “развалим” апаратчето на Краси, като горкото минаваше през ръцете ни и само от напрежението по физиономиите ни личеше как се опитваме да му открием настройки, много от които (от маркетингови или други съображения) канон просто не бяха включили в него.

“To Beer or not two Beer” или бате Ему с два апаратя:

Полу-изсъхналите поляни в тази част на парка си приличаха доста на савани и ако си представим, че тези дървета са чадъровидни акации то тези врани някак ми приличат на токачки. Тази снимка е на Краси, който поШТрака с минолтата, докато аз неистово се опитвах да намеря настройки за скорост и апертура на неговия апарат.

На мен ли само ми се привижда, или там вляво някой се е опитал да сложи две кошчета едно в друго?… И “Елате ми на фокус!” :)

По пътя към Южния парк Ему ни прекара през някакви тъмни пътеки, които си изглеждаха малко като свърталище на местните алкохолни петна. Но пък оградата се оказа интересен фото-обект :)

“Какво фокусираш толкова дълго?”

Ми сигурно, каквото и аз :)

В атака за някое пъстро ягодоплодно боке:

… като това, примерно:

В началото на Южния парк попаднахме на един подскоклив младеж :D

Накрая като по поръчка за новия ми филтър се случи и хубав залез. Втората снимка е правена от Ему.

То се знае, че като се скри светлината седнахме на по бира. Няма да казвам кой каква е пил, щото си познавате младежите :D . Хубава и освежаваща разходка беше. Надявам се като се обагрим подобаващо есенно, пак да я направим. Нали? ;)

До скоро!

8 Comments so far

 1. Краси on September 8th, 2008

  Хм…да, аз също трябва да взема да кача снимки и да избложа фото-разходката, която си спретнахме. Даже днес ще го направя.

  Между другото изглеждаме ли много дебели с Емуто ?!

  Но иначе беше ползотворна фото-разходка, само дето аз докато стигна до НДК пътувах почти един час прав в претъпкан 76, в който вентилацията липсваше.

  После ме разхождахте една камара време пеша и накрая със сетни усилия измрънках да седнем да пием бира. Тоест аз да пия бира, Ему да пие Загорка, а ти Пиринско :P

  На мене малко ми е счупен блога, а ме мързи да ъпдейтвам. Но обещавам днес да се постарая да кача снимките от фото разходката. През есента, когато е по-шарено пак ще излезем на фото-разходка. А ти защо не вземеш да ми драснеш на мейла някакви контакти, някакъв месинджър ?! :)

  Поздрави, Краси :)

  П.П. Емуто много се ядоса, когато спорехме с теб за бирата :)

 2. Силви on September 8th, 2008

  Мдааа, Краси се върна с някои доста добри попадения, след като ти си барнала малко настройките на фотоапарата. Но каквото и да търсиш – това е нисък клас апаратче, то няма някакви кой-знае-какви функции. Проектиран си е да е максимално опростен и автоматизиран. =) В брошурката на последните PowerShot-и той е едва на втора страничка… : )

 3. Geri on September 8th, 2008

  Здравейте, сладури!

  Краси, толкова се радвам, че не сме те изтощили много! Ама стига, бе, верно ли сме го ядосали?! Не е хубаво да си имаш ядосан съсед, хм… От яд чак на морето се скри ;)

  И имаш поща, така да се каже, че и jabber-a не си отваряш. А бе… мързел! :P

  Силви, много се радвам да те видя тук! :D
  Иха! И това дето казваш за попаденията е чудесно! Да, убедих се, че канон правят някои безмислици, според мен, но сигурно трябва и такива опростени апаратчета да има. Аз понеже съм снимала повече от две години с PowerShot A510 и много си го харесвам, та … очаквах нещо подобно, че и по-добро.
  Нищо, де. Тъкмо Краси ще го разцъка по-лесно и ще му “отеснее” по-бързо, а пък той има идеи за бъдещето ;)

  Много поздрави и на двамата! :-*

 4. Краси on September 9th, 2008

  Сетих се как стигнахме до извода, че на Гери й е по-голям от на Емуто…. :)

 5. LeeAnn on September 9th, 2008

  ми аз? :(

 6. Силви on September 9th, 2008

  А, той този фотоапарат го ползва към настоящия момент по задължение – поради липса на по-добър. Но след време съм сигурна, че ще ми се изтапанчи с някакъв мега-турбо-гига-сапунер, а аз само ще му мигам на парцали насреща :D

 7. Geri on September 10th, 2008

  @Краси
  Абе, младежо, защо дърпате Властелина на плъгините за … опашката?! И, btw, като се замисля, все пак неговия е по-дълъг, ще видиш какво ще покаже след морето (ужасТ, то настана една многозначност…. :$ )

  @LeeAnn
  Сгазихме лука, момчета :(
  Зло да те забрави, Облаче! Другата разходка в никакъв случай няма да е без теб! Честна вещерска! :-*

  @Силви
  Това, което забравих да кажа, а е най-важното е…, че апаратът не е най-важното :D

  Фотографията е улавяне и пресъздаване на красота, което носи невероятно удоволствие. За улавянето се иска око, да наблюдаваш и да виждаш. За съпреживяването на всеки кадър се иска сърце. А пресъздаването, все пак може да го даде всеки апарат, когато е в правилните ръце. До момента, в който усетиш, че желаеш и можеш да постигнеш повече. Така, че много по-важен е художника зад обектива ;)

  Хич даже няма да му мигаш, ами се въоръжавай (ако още не си) и снимай. :)

  Поздрави!

 8. Ему on September 15th, 2008

  Краси, Краси, кога аз съм се ядосвал на невежеството ви относно бирата? Аз си пия бира и ми е хубаво ;) .

  А за дължината, да, моя е по-дълъг, но пък на Гери й е по-дебел :) . А и размерът не е най-важен, както се успокояват тия с малките ;) .

  Гери, може да си изям боя, но няма много снимки. Дано поне паното да се получи. Повечето, за съжаление, са с Оли-то на баща ми, защото както сигурно се сещаш, моя на плаж не е ходил. Е, има все пак, какво да се покаже, май и живот, здраве и наздраве, ще видим довечера или тия дни.

  LeeAnn, ъъъ, амиии таковата, аммм, абе то така си беше.

  Поздрави Ему

Leave a reply