Fairy Fashion

“FF” – модна притурка на списание “Аз – магьосницата

Издателска къща “24шарки

Здравейте, Дами, магични и магнетични!

Това, че в къщи ви карат да прелитате ниско над уютно къкрещите тенджери, че прането напира от пералнята, в отчаяно търсене на някой, който да го поръси с вълшебен прах “Ариел и седемте петна” и да стартира магията с бутона… Това, че шефът отново ви възлага купища бумаги за оправяне, докато някоя цинцифуцийка в секретарския офис страда за счупен нокът, или че метлата ви пак е отмъкната от паяк, промъкнал се незнайно как в тясното и тъмно кътче, където сте успяли да паркирате сутринта, и където знаете, че и паяците дори не се… хм, срещат ;) Та, това, че сте поставени при такива немагически условия на труд и “отдих” хич не значи, че не трябва да изглеждате подобаващо! Уважаващите (преди всичко) себе си, занаята и името, вещици трябва винаги да изглеждат как???… Като ФЕИ! Запомнете тези три буквички, уважаеми вещи красавици! ФЕИ – това значи Фантастични Елегантни Изключителни! И още Фатални Екстравагантни Изпепеляващи!

За вас, в днешната ни притурка, предлагаме няколко специално подбрани пролетни модела на Модна къща “Шик-Шок“. Ще започнем с нещо … пухкаво! Знаете, зимата си отиде, но дойде пролетта; дните стават дълги, но нощите – все по-къси; все по-къси, но все по-топли. Далеч сме все още от летния зной, звън на хавайски китари и шепнещи вълни… Ах, отплеснах се! Та, за сегашния сезон предлагаме модела “Пухкав гъдел” – вечерна рокля за по-прохладни нощи, горната част е богато подплатена с пух. Не се препоръчва за млади магьосници с гъдел и алергия към косми, пух, пера и глухарчета.

Трябва ви тоалет за делови обяд с важни особи, в компания, където задължително трябва да приковете вниманието? Нищо по-лесно! Това е “Игрив сатен” – рокля от тъмно-синя коприна (имаме и вариант в лилаво); горната част е силно изрязана; полата е особено игрива, състои се от пет части, които са скрепени на коланчето достатъчно лежерно, така че и най-лекият полъх на пролетния бриз разкрива деликатните ви, нежно-жълти до агресивно-оранжеви … реснички от подплатата.

Няма да се усетите как ще се изтъркулят всички лунни фази, оставащи до абитуриентските балове. А знаете, че няма как да ви се размине – магьосниците-орисници са задължителен елемент в дипломирането на зрелостниците. Първо, има да се познават теми на матурите! Да не говорим колко се измъчват всички роднини, които се чудят до последно накъде ще поеме детето, което пред очите им се превръща от тийнейджър със смъкнати дънки в пригладен младеж с вратовръзка (за какво ли ги мъчат с тези нашийници!) или изискана феичка с тънки като антенки на пеперуда, токчета и свенлив поглед ;)

Та, поканени сте на бал, имате работа да вършите, да орисвате – какво ще облечете?! Рокля “Последен валс“, разбира се! Каква красота, каква свежест, каква смелост във формата и съчетанието на нежно зелена горна част, с падаща яка, и плисираната, богато разкроена жълта фуста!

Както знаем, неизбежна част от всеки бал са танците. Ако искате да блеснете в латино-фиеста стил, предлагаме ви ето тази лека разновидност на предишната рокля – не се губи нито сантиметър от авангардния вид на горната част, но тя е съчетана с далеч по-олекотен вариант на полата. Прибрана, стесняваща се в тип “буренце”, сексапилно подчертаващ формата на тялото – тоалет “Conga Fury“.

Цел на нашата модна къща е да подчертаваме винаги индивидуалността на клиентките. За тъмнокоси вещици предлагаме един зашеметяващ тоалет – “Златен миг” – истинското съкровище в колекцията ни! Ненадмината по красотата си рокля от жълта коприна! Пачката е от две части, по-ефирната горна част е предназначена елегантно да скрива едва забележими несъвършенства при някои в областта на талията. Обикновено предлагаме и ефирен шарф от тюл, в цвят старо злато.

За вещици, които желаят да изглеждат по младежки закръгленки, сочни като прасковки, гладки като медени питки, предлагаме един много свеж тоалет. “Захарен памук” е най-закачливото и пухкаво розово творение на нашите дизайнери, предназначено да покрие по магичен начин всякакви щръкнали кокали, изпъкнали лакти, ключици, а кльощавите крачка се превръщат в част от многобройните “тичинки”.

Ако пролетта изпълва кръвта ви с огън, пулсът ви с нетърпение, а погледът – с жажда, няма нищо по-подходящо за вас от роклята “Огнен залез“. Не е ли магия! Докато пристъпвате с плъзгаща се походка през фоайето на залата, преди концерта на някoй виден фламенковист, (който после ще помолите изискано за автограф в гримьорната), светлините отразени в лъснатия под, меко ще огряват златистия ръб на богатия фустанел, нарочно по-светъл, оставящ впечатлението на “лизнат” от залязващото слънце… Ах, не автограф – сърцето си, ще ви даде! Барабар с кастанетите и опашката на последния дал фира бик…

Ще завършим днешния преглед на мода за изискани вещици с един аксесоар. Знаете, че сам по себе си един тоалет не би имал този магически ефект, ако не са съпътстващите го обеци, колиета, коланчета, шалчета и шапки. За екстравагантните дами, които са привърженички на срещи със същества от други планети, предлагаме една шапка – “Първичен контакт“. Това е един шедьовър на авангардната мода и технологиите. Трите пищно овласени антенки приличат на перископи и всъщност предлагаме услугата за вграждане на уреди за подслушване и наблюдение в тях. Вътрешното министерство направи наскоро поръчка за 9 945 бр. шапки от този вид. Въпреки, дошлата в редакцията на “24шарки” новина, че ползуването им се отлага временно, предполагаме, че тези, които са пуснати да се подвизават свободно по градинки и паркове, вече са с инсталирани устройства.

Това беше всичко за днес, мили дами! Не забравяйте да пишете в редакцията, ако искате да поръчате на преференциални цени. И не збравяйте да бъдете винаги – Фамозни Електризиращи Изумителни!

Искрено Ваш: Дюс Семпъл а ла Басти (моден експерт)

3 Comments so far

 1. vilford on April 4th, 2009

  Колега Дюс Семпъл, а къде да намерим балове, на които да дефилираме с новите си тоалети?
  (Радост Блогова)

  ;)

 2. Mari-ana on April 7th, 2009

  Многоуважаеми Дюс Семпъл а ла Басти, прекрасни тоалети! :) Бързам да дам заявка за роклята “Огнен залез” – това е моята рокля. :D
  Харесва ми и “Игрив сатен”. Ще подхожда идеално не само за “делови обяд с важни особи”, а и за изискана, романтична вечеря с… ;) – особено “особено игривата пола” на тоалета. :D
  Ще чакам с нетърпение следващата колекция на Модна къща “Шик-шок”. :)

 3. Geri on April 8th, 2009

  Колежке Блогова, ще трябва да се ослушвате(ме) за евентуални обяви около пъстри празници като Цветници, Лазаровци, Великденци, Дни на труда и Гергьовденци.

  Скъпа Mari-ana! Много се радваме да получим заявките Ви и ще побързаме да им скроим плохичките, преди да са се сменили модните тенденции с нещо по-тенденционно разголено, че … жегите почти ни нападнаха! < :О ;)

Leave a reply