Светлините на града

Бавно пада нощта на прага на лятото. Всеки е преживявал поне една такава привечер някъде, далеч от града. На място, където се усеща повея на нощта, почти осезаемо с мириса на влага, окосена трева и хлад, който постепенно измества уютната топлина на деня.

А ние сме тук и сега, сред панелите, където същата тази нощ прави очертанията на сенките кадифени. Същия хлад се увива около стълбовете на лампите, украсени с жици от почти всяка местна кабеларка. А сред изчезващите в тъмнината и извисилата се трева дървета в междублоковите пространства и паркове, все още се намира по някой вироглав славей, който приема предизвикателството да се надпява с хъркащите нагоре по Цариградско автобуси…

Часът между деня и нощта, в който небето придобива наситения цвят на перуника и дава сигнал на светлините на града… Да ги погледаме заедно, преди “Лека нощ”.

5 Comments so far

 1. Краси on May 31st, 2008

  Красив град :)

 2. Geri on May 31st, 2008

  Радвам се, че си останал с такова впечатление, Краси! Има нещо в него, някаква щура магия, която ме кара да си го харесвам, въпреки, че не съм оттук, въпреки задръстванията и мърсотията.
  Живот! ;)

 3. Краси on June 1st, 2008

  Гери, аз също харесвам София, въпреки, че съм от Пещера. Но има една малка подробност – аз го харесвам вечер/през нощта. Може би защото повече обичам спокойствието и тишината, не знам. Важното е да е представен добре, а ти си се справила с това представяне :)

  Може би в скоро време (т.е. този Петък или Събота) трябва аз и Силви да се видим с теб и Емуто и да помогнете на Силви (приятелката ми) да си избере що годе добър апарат :)

  Поздрави :)

 4. Geri on June 1st, 2008

  О, да, нощна София си има специално очарование. Мисля, че Ники има много какво да добави за представянето на светлините на града.

  Хей, чудесна идея! Ще се радвам много да ви видя и да помогнем с каквото можем. Няма да е зле предварително да ни поориентирате към какво горе-долу се е насочила Силви – Point & Shoot, по-дребнокалибрен или с повече зуум и ръчни настройки, DSLR.

  До скоро!
  И честит празник! ;о)

 5. Ему on June 2nd, 2008

  Би било добре да се увидим, а за избирането на апарат, може, може. Имай предвид обаче, че този уикенд има формула и не трябва да се застъпват двете мероприятия ;) .

  Драснете (ти или Силви или и двамата), за какъв апарат иде реч, колко стинки е готова да даде и т.н. Да имаме време да си напишем домашното, все пак.

  Поздрави Ему

Leave a reply