Коледа

питка

Радвам се, че иде края на 2013-та. Тежка година беше, но предпочитам да гледам напред. Не помня откога паричката от питката на Бъдни вечер не се беше падала у мен. :)

Бъдете здрави, мили хора! Искам да си пожелая, и на мен, и на всички, които познавам и обичам, да се вглеждаме по-често в очите на другите. Да се вслушваме повече в думите, промълвени и недоизказани. Да отворим сърцето си, да споделим и да попием споделеното с доброта.

Вечер често пътувам в автобуса с едно непознато момче от нашия квартал. Симпатично, кротко, лицето му винаги излъчва непоклатимо сериозно изражение. Очите му изглеждат спокойни и съсредоточени, но дълбоко в тях тлее онзи синкав пламък, от който обикновено лумва животворен огън. Отправих едно от желанията си тази Коледа за него – да видя лицето му озарено с усмивка.

Изпращам отминалите дни с топлината на любовта, все по-силна, все по-нежна и съграждаща добро. И се усмихвам на светлинките, играещи по елхата. Колкото и да не обичам празниците, хубаво е на Коледа.

Прегръщам ви! Обичайте (се)!

П.П…. попадането на парата у мен, съчетано с “нов апартамент” и “здраве”…, случайно да не ви намирисва и на вас за предстоящ ремонт през 2014-та?!! :roll:

2 Comments so far

 1. deni4ero on December 25th, 2013

  Как хубаво си го казала …
  Пожелавам много по-лека година, пълна с уют, здраве, същата любов, с която ни вдъхновяваш последните постове(3-4 за 4-5 месеца, но ще ти го простим, щото сме добри души :P ) и айде да не е ремонт, щото не връзвам ‘здраве’ с ремонт на апартамент, а просто ново огнище, в което да приютиш семейството си! (малко пещерно прозвуча, но преди малко гледахме ‘Кнут’, така че ми е простено).
  Прегръщам те, фейо :)

 2. Geri on December 26th, 2013

  Прегръщам те и аз от все сърце, Лю! И всичките рошлета около теб! :****** Да сте живи и здрави и все така да прощавате безмузието и немане-на-времето на разни замаяни лели от Шарколес :D

  Надслова “Нищо пещерно не ми е чуждо” ми е много любим, така че … много ме успокои с това за новото огнище. По-добре ново огнище вместо нова шпакловка в кухнята. :mrgreen:

Leave a reply