Quiero amar

елша

Усмихна ме синевата, грабнала първия ми взор тази сутрин. Обичам първи януари! И потрепващите клони с тайнството, скрито в пъпките им – видимо само за посветените. За тези, които усещат всяка минута от узряването на деня. Обичам мириса на топящия се сняг, канонадата на капчука, по пладне успяла да заглуши смеховете на дечурлигата на пързалката.

песента на капчука

Обичам всяко стръкче нов живот и ласката, напъпила в мен, която кара душата ми да звънти. Добро е, когато обичаш! Светло е, когато хиляди капчици надежда чакат слънцето да ги издигне високо. Обичаш ли да летиш? И най-мъничкото и крехко същество обича нежността и ласката. Обичам те! И Теб, и Неговата усмивка, и радостта от присъствието на Другия. Обичам да обичам!

устремът на мъничетата

Януари! Небето се отваря! Чакането свърши за кипналите в леда мехурчета светлина. Ако е добро и светло вътре, добро ще сияе и напред. Обичай! Обичта е пеперуда, кацнала на разтворената длан. Ако я стиснеш, за да бъде само твоя, ще унищожиш крехката и красота. Любувай и се, остави я да отлети, за да дойде пак. С нея ще дойдат и птиците. Следвам стъпките в снега. И сенките на оцелелите стъбла. Топлина има навсякъде, във всяко сърце. Обичам да я откривам за теб, за другия, и за него, който пътува сам в автобуса с помътнели стъкла. Обичам те, моя реалност! Ти си тук и сега!

ice bird

4 Comments so far

 1. зори on January 1st, 2012

  Аз търсих магия по земята, а тя била в нета.
  Честита Нова година, Ваше Вълшебничество! Много щастие, любов и вдъхновение! И искам приказкааааа!
  Познай коя снимка ще си свия, щом се добера до читав нет!
  (и трите, дядо попе ;) )

 2. Geri on January 2nd, 2012

  Честита пак, Палаво Блясъче! :D
  Благодаря много за хубавите пожелания! Приказка сигурно ще се измъти до края на годината, а до тогава – свивай която искаш снимка! :D

 3. deni4ero on January 2nd, 2012

  да ти имам дългите срокове, дет си даваш :)
  Честито :)

 4. Geri on January 6th, 2012

  Живи и здрави всички рошковци! :D
  Музата ми пише годишен отчет и не е особено плодовита. Та я чакам да се върне :roll:

Leave a reply