Посоки

01_dir_pict4668

Ако достигнеш гребена на вълната, не поглеждай надолу! Веднъж попадне ли в бездната взорът ти, ужас и лед ще те сковат. Няма да откриеш щастието в дъгата от пръски пред себе си.

02_dir_pict0820

Ако прекосиш поток, не прави крачка назад! Вихрена е плътта на водата. Около сянката ти мрежи ще хвърли, ще отнесе брода, по който си пресякъл и нивга брегът пред теб няма да мами очите ти, нито скъп на сърцето ти ще стане.

03_dir_pict3668

Затвориш ли врата зад себе си, не опитвай да я отвориш отново! Вятър след теб е размесил прашинките, пренаредил сенките, други образи е изваял, не ще откриеш вълшебното Преди. А така няма да усетиш и свободата Отвъд.

04_dir_0608

Ако на кръстопът посоката сам избереш и крачка направиш – не поглеждай назад! Различен е вече кръстопътя, гледан от другата страна. Втория път по-лесно се греши, когато мъгла на съмнение замени ясния взор на интуицията.

05_dir_8194

Веднъж прегърнал за сбогом, с целувка опарил чело като за последно – недей се обръща! По-дълбока зейва бездната, ако втори мост два погледа тъжни се опитат да съградят. Запомни усмивката преди, че не сълзите пазят спомена жив, а светлината в зениците.

06_dir

Но ако си тръгнеш без сбогом, ако силите ти не стигат да направиш крачка напред, ако неизвестното те плаши и на ръба колебание стяга душата ти – погледни назад. Измери с поглед изминатия път, с кривите от геометрията на опита. Вдишай любимия, познат свят, докато почувстваш неизвестното, и страстта да откриваш. Запамети всяка бръчица, родена от усмивка, която после раздялата ще издълбае… и пристъпи напред.

6 Comments so far

 1. deni4ero on April 7th, 2010

  уууууууу … бетер циганка ги нареждаш …
  недей, че и без това тъга мори добитъка ми …

 2. Geri on April 8th, 2010

  не аз, онова цигане в мен ги реди. като му се прииска да изреве и да къса, не мож го спря

  иска ми се да помогна и прегърна всичкия добитък! :*

  само да успея да изляза от тъмния завой

 3. Зори on April 8th, 2010

  И що така тъжно ми звучи?
  Ей Гери, кви са тези минорни нотки!!!
  Днес е днес и утре няма да го има – я смело без равносметки и аванси.
  Усмихни се, Магьоснице!
  Прекрасни снимки – май е време сериозно да почна да се тръшкам, че ги искам всичките.

 4. Geri on April 8th, 2010

  Нещо съм объркала явно с кафето на циганЕто сутринта. Хич нямах намерние да е минорно. Аз понеже съм така, като направя крачката напред, не се обръщам. За нещо отминало, на което вече не мога да влияя – не съжалявам. Не лелея очаквания – затова и получавам изненади. И, ей, богу, толкова е хубаво това! :D
  Целувки! :D

 5. DSdiva on April 9th, 2010

  Дали пътеката е вярно извървяна?
  Присъдата тепърва предстои!
  Защо за чуждото предателство, измяна…
  да плащам с перлени сълзи ?

  Спонтанно ми дойде да го изкажа в рима :)

 6. Geri on April 9th, 2010

  Перлени…
  в недрата на душата ми родени
  от дума-песъчинка наранена…

  Чудесно! Все така да виатеш в самодивска орбита :D

Leave a reply