Beta version

DSC04679_as

Да, да, знам какво ще кажете! Не е каквото си мислите! :roll: Няма да омажа любимото си местенце със сметана, въпреки настойчивите намеци на някои зевзеци. И понеже същите звезеци изказаха съмнения за мобилните способности (и желания) на трибуквията на аристократичните особи от женски пол, бях принудена да спретна бета-версия на тортата-предизвикателство (или поне на 1/4 част от нея)…

IMG_20200218_082918_as

Понеже 18-ти март взе да наближава скоростно, започнаха да ми се роят разни идеи за състава и вида на ППЖ-четверотортието, което трябва да измайсторя. Преди това, обаче, имаше една хвърлена ръкавица от Сан Антонио за торта, предназначена за една особена компания. Така че това е тортата бета-версия на една от четвъртинките, заложени като идея – шарлота с фин, лек маскарпонен мус, в който небрежно са разхвърляни парченца черен шоколад. А по средата, в полу-слой от бишкоти, лежерно чака в засада портокалово желе. Ганаш от бял шоколад с паяжина от черен завършва визията… Панделката се не яде! :roll:

Месец преди изпълнението на ППЖ-то, това произведение беше доставено на адрес “123″ (а.к.а. Университетски изчислителен център, ФМИ), за да стане свидетел на няколко … силно ококорени физиономии! :roll:

IMG_20200218_094320_as

За сметка на ошашавените петима сисадмини, мрежари и пр. УИЦ-ови шлагерни никнеймове, шарлотата достолепно се чувстваше като у дома си сред намотаните с небрежна грация оптични кабели и друга сисадминска утвар по изглеждащото най-свободно бюро.

Отзивите за вкуса:

- един глас – възторжено одобрение;
- два гласа – задоволствено промъркване на първа хапка;
- два гласа – “Ей, много сладко, бе! Ще ми докарате диабет със сигурност!…” :roll:
- един глас с шлагерно, мъжко признание (”Яде се”)
- един отсъстващ (от когото по принцип очаквах най-компетентна и безпристрастна словесна гурме-дисекция, за да напасна рецептата).

Пробването на идеи продължава! Ако някой от тези, които предстои да опитват четверобуквието на 18 март, има непоносимост към някоя от изброените по-долу хрумки, да се обажда навреме:

- “Фереро Роше”
- Червено кадифе
- Храна за Дявола
- Рафаело
- Плодово парфе (сезонни плодове, напр. ягоди :roll: )
- Лимонов чийзкейк

… Салфетки? ;)

5 Comments so far

 1. San Antonio on February 25th, 2020

  И ся кво, кога ще видим гама и делта версиите?

  И пак ли в 123 ще се бета тестира 8-)
  Иначе — да, ядеше се.

 2. San Antonio on February 25th, 2020

  Аааа, забравих да попитам — къде е алфа версията 8-)

 3. Geri on February 25th, 2020

  Ние, майсторите, започваме от бета. Release candidate… вероятно ще се реализира по повод 1 март (или 3ти, кой знае). Къде ще се тества, чакам предложения.
  Stable release – на самия 18-ти, ясно къде. Само остава да го докараме наистина да е стабилен варианта. Замислям пластмасова кръстачка за разделител между четирите… настроения ;)

  Да не забравя, да считаме, че всички изброени предложения са от категорията “Ям ги,… ако стават за ядене”? :roll:

 4. vilford on February 27th, 2020

  Салфетки – задължително, защото обилно слюноотделяме, докато четем и гледаме Шарлота-та.

  Тези, които са яли бета версията, хич да не бързат да се редят за тета. Кой ял – ял! Останалите сме се разделили на два лагера: едните минават на строга диета, за да могат да се натъпчат на 18-ти, другите – тренират здраво ядене със същата цел.

 5. Geri on February 28th, 2020

  … а аз значи, да вадя тавата за баница, като ще пека блатовете :roll:

Leave a reply